Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF vann dramatiskt derby

/

Två gånger jublade Trönö.

Men två gånger om räddade SFF:s Simon Åberg bollen på mållinjen.

– Helt sjukt, snacka om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Åberg efter SFF:s 2–1 seger i derbyt på Trönö IP.

Annons

Att kalla SFF:s vänsterback Simon Åberg för matchvinnare är en underdrift.

Efter drygt 20 minuter, vid ställningen 0–0, rundade Christer Wallgren SFF:s målvakt och rullade bollen mot öppet mål. Simon Åberg kom farande, hann upp bollen på mållinjen och via stolpen avvärjde han ett baklängesmål.

– Christer är som en tank i de där lägena, nästa ostoppbar. Men han får väl inte riktigt träff på bollen när han ska rulla in den. Jag trodde aldrig att jag skulle hinna upp den, säger Åberg.

Fem minuter senare befann sig Åberg på offensiv planhalva. Han tog sig på ett elegant sätt förbi tre Trönöförsvarare och avlossade ett skott. Efter en hel del rabalder i straffområdet tog Andreas Olsson vara på returen och petade in ledningsmålet för SFF. Fem magiska minuter för Simon Åberg.

0–1 stod sig sedan till paus.

På övertid, vid ställningen 1–2, hamnade Simon Åberg i fokus igen. Då kom Trönös stora kvitteringschans. Roni Bermal kom helt fri med Daniel Johansson i SFF:s mål. Johansson räddade men returen hamnade hos Jonas Lif, som chippade bollen över en liggande målvakt. Kvitteringen såg att vara ett faktum men Simon Åberg hann upp bollen, rensade än en gång bort bollen på mållinjen. Än en gång via stolpen.

– Vad ska man säga, helt sjukt. Jag ser att Jonas sätter bollen mot mål och springer. Jag får iväg i den i sista stund. Det blev svettigt på slutet men så jäkla skönt att vinna. Det här var årets match för oss.

Innan den dramatiska upplösningen hade de 510 åskådarna på Trönö IP fått se en välspelad, underhållande och minst sagt dramatisk match. Efter 0–1 i paus kvitterade Trönö genom Christer Wallgren. Men både hemmapublik och spelare satte jublet i halsen. Fyra minuter senare gjorde inhoppande Henrik Westberg det matchvinnande målet. Westberg, som inte spelat en match sedan förra hösten avgjorde med ett distinkt vänsterskott.

Trönö skapade sedan ingenting framåt, förrän i 90:e minuten vill säga. Då Simon Åberg för andra gången i matchen agerade räddande ängel på mållinjen. Men situationen blev omdiskuterad efter matchen. Jonas Lif svor över domarens insats, övertygad om att bollen redan var över linjen då Åberg rensade bort den.

Han fick även medhåll av sin tränare Lars Wiklund.

– Jag har ingenting emot att förlora mot ett bra lag, men att göra det på det här sättet är surt. Jag såg till och med från bänken att bollen var över linjen. Att linjedomaren då inte kan uppfatta det är märkligt, säger Wiklund.

Mer läsning

Annons