Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Hamrén leka "arga leken" med hälsingereportern

/
  • Daniel Kristoffersson från Bergsjö ställde frågan som fick Hamrén att reagera med blicken i klippet ovan.

Expressens reporter Daniel Kristoffersson från Bergsjö ställde frågan om Erik Hamrén hade några planer på att avgå. Reaktionen blev att Hamrén stirrade på honom, svarade kort och sedan fortsatte att stirra.
– Det blev en konstig känsla där, säger Kristoffersson.

Annons

Det var på onsdagens presskonferens efter den tunga EM-kvalförlusten mot Österrike som Daniel Kristoffersson var först med frågan om Hamrén hade några tankar på att avgå. Svaret blev att Hamrén, efter att ha stirrat på Kristoffersson en lång stund, svarade "nej, det har jag inte". Därefter släppte inte Hamrén Kristoffersson med blicken under hela tiden frågan översattes.

– Det var mig han stirrade på hela tiden. Först kollade jag tillbaka, men sedan tittade jag i mobilen eftersom jag sände live via Periscope samtidigt. Det blev en konstig känsla där, säger Kristoffersson.

– Han kanske blev förvånad över frågan, men jag tycker att den var befogad. Jag tycker inte att han ska avgå nu, mitt under kvalet, men frågan måste ställas.

Kristoffersson tror att Sverige tar sig vidare till EM-kvalet via play off och att det efter EM kommer bli stora förändringar i organisationen.

– Efter EM kommer Hamrén och Zlatan att sluta. Stommen kommer därefter byggas av U21-truppen från i somras. Så ser det ut om jag får se i spåkulan.

På sin blogg nämner Kristoffersson Henrik Larsson eller Jörgen Lennartsson som tänkbara efterträdare på förbundskaptensposten.

– Jag tror dels att Henke har auktoriteten och ledarskapet som behövs. Han har nog större respekt hos spelarna än Hamrén och är bättre på att bygga ett lag där hela gruppen presterar. Han kanske har den "shining" Hamrén saknar, säger Kristoffersson.

Mer läsning

Annons