Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Signeul om Ljusdals frisparksspecialist efter segern: "Man ser direkt att nu blir det bra"

Två mål av Sanna Signeul. Och en läcker frispark signerad Johanna Kämpe. Det räckte till tredje raka segern för Ljusdals IF. – Man ser direkt att nu blir det bra, säger Signeul om Kämpes frisparkar.

Annons

Johanna

När det vankas fasta situationer för Ljusdals IF är det oftast Johanna "Jajja" Kämpe som kliver fram för att leverera.

Så även knappa halvtimmen in i lördagens bortamatch mot Huge, vid ställningen 0–0. Kämpe drog till och gav Ljusdal ledningen. Någonting som Sanna Signeul hade på känn redan när Kämpe lade upp bollen.

– Snyggt! Man ser när hon är beslutsam, både hon och "Matte" (Matilda Wennberg) kan ta bra frisparkar. Man ser direkt att nu blir det bra. Och hon slog den hårt efter marken, säger Signeul.

LÄS MER: "Jajja" – Ljusdals tvåfotade hörn- och frisparksexpert

Annars var det Ljusdal som förde matchen och dikterade villkoren på planen. Men 1–0 stod sig till paus.

– Vi hade absolut mest boll, men dom har ett kompakt spel som gör att vi alltid har svårt mot Huge. Ett bra och kompakt lag, men i dag var vi bättre.

Sanna Signeul, tvåmålsskytt mot Huge.

Direkt efter paus var det Sanna Signeul som hamnade i fokus. Fyra minuter in på den andra akten utökade hon Ljusdals ledning till 2–0.

LÄS MER: "Jajjas" superinhopp bakom Ljusdals seger

– Jag tror att det är Hagel som sätter upp en boll på Matte, som kör ut den till Jajja. Hon slår ett stenhårt inlägg tre meter ut från mål. Där kommer jag fram och sätter dit huvudet, säger Signeul.

Så enkelt kan det låta när en målskytt beskriver sitt tillvägagångssätt. Sanna Signuel var dock inte färdig. Mindre än kvarten från slutet punkterade hon definitivt matchen genom att distinkt och hårt placera in 3–0.

LÄS MER: Ljusdals skyttekung om intresset från landslaget

Segern var Ljusdals tredje raka och laget som inför säsongen pratade om att klara kontraktet och etablera sig i division 1 är fortfarande kvar i tabelltoppen.

– Det är klart att det är jäkligt roligt, det var inte det här vi hade tänkt oss. Vi ska ju etablera oss och vi har bara tre förluster och jag vet inte exakt hur många oavgjorda. Det är klart godkänt.

LÄS MER: Då: självklara stjärnan – nu: "Klart som fan jag tycker att det är tungt"

MATCHFAKTA (Division 1 norra Svealand)

Huge–Ljusdal 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (28) Johanna Kämpe, 0–2 (49) Sanna Signeul, 0–3 (77) Sanna Signeul

Domare: Jessica Wiman, Kungsängen

Mer läsning

Annons