Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandarne bäst på gruset

/
  • Norralas unga målvakt, 14-åriga Edvin Skärdin, spelade bra under hela Gruscupen. Men i finalen mot Sandarne tvingades han att kapitulera två gånger.
  • Glatt segrargäng från kusten.

Femte finalen i rad.
Som gav tredje segern på de fem försöken.
Sandarne SIF trivs i Gruscupen på Borgs IP i Norrala.
Söndagens finalseger togs mot arrangörsklubben Norrala mede 2–0.

Annons

Ett av de allra säkraste vårtecknen är när klassiska Gruscupen i fotboll avgörs på Borgs IP.

Och under helgen har det lirats intensivt på gruset i Norrala.

De som gjorde det allra bäst var division 5-laget Sandarne SIF som satte alla konkurrenter på plats. Varav flera som spelar i högre divisioner än kustgänget.

– Alltid kul att vinna och skönt att ta några fina skalper, ler Sandarnetränaren Patrik Thörnros som tillammans med Niklas Fernqvist ansvarar för cupsegraren.

– Vi har testat vår spelidé under de här matcherna och det är viktigt för oss att veta var vi står, konstaterar Fernqvist som fick se sitt lag avgöra finalen mot division 4-laget Norrala under den andra halvleken.

Den första var mållös och spelmässigt trist. Det var många trötta kroppar och knoppar som mest ägnade sig åt spel i höjden med diverse luftpastejer.

Men spelkvaliteten höjdes i den andra halvleken.

Främst från Sandarnes sida som tog ett bestämt grepp och händelserna.

Det rättvisa ledningsmålet kom i den 45:e minuten då Linus Karlsson stötte in returen som Norralas unga målvakt, blott 14-åriga Edvin Skärdin, tvingats släppa till på Andreas Tengströms luriga skott.

Måltjuven Tengström spikade sedan segersiffrorna fram till 2–0 då han iskallt slog in den straff som han själv ordnat då han föll lätt i straffområdet.

Mer läsning

Annons