Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i lördagens DM-matcher

Distriktsmästerskapens sista gruppspelsomgång spelades under lördagen.
Då passade Arbrå på att säkra förstaplatsen i sin grupp.
– Nu ska vi se till att få ihop fler spelare till slutspelet, säger tränaren Robert Planeskog.

Annons

Lördagen bjöd på fem DM-matcher i fotbollshallen i Ljusdal, och dagens näst sista match bjöd på en del dramatik.

Efter att Arbrå kunnat gå ifrån till en 2–0-ledning började Föne IK pressa på framåt för att till börja med en reducering. Och visst skulle den komma. Efter att En Fönespelare stormat fram rakt genom Arbråförsvaret revs hon ned och domaren pekade på straffpunkten.

Där visade sig Ellen Gratias vara iskall och skickade in reduceringen i matchens slutskede. Närmare än en reducering kom däremot aldrig Föne och Arbrå kunde därmed vinna damernas grupp J.

– Det var en match med mycket långbollar, det var två lag som hade svårt att vårda bollen. Och så spelade vi med en spelare mindre i andra halvleken på grund av lite otur med skador. Men ska vi se till att få ihop fler spelare till slutspelet, säger Arbrås tränare Robert Planeskog.

Norrala

I herrarnas grupp A såg Iggesund till att tvåla tid Regnsjö med klara 6–1 för att säkra tredjeplatsen i gruppen före just Regnsjö Iggesund var ett tag uppe på andraplatsen, men då Strand lite senare besegrade Bollnäs med 3–2 fick de nöja sig med en tredjeplats i gruppen.

I damernas grupp ) kunde Edsbyn göra två mål på en minut i matchinledningen mot Ljusne innan de senare reducerade bara sex minuter senare. Innan det hela var över stod det 4–2 på resultattavlan i Edsbyns favör som därmed säkrade gruppsegern efter två vinster.

Mer läsning

Annons