Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultatet i Forsas första match i ligacupen stryks

På torsdagen inledde Forsa U17 ligacupen med match mot Gefle IF.
Men ett regelbrott från Gefle gör att resultatet nu stryks.
– Hinner vi inte spela om matchen tilldöms vi segern med 3–0, säger Forsatränaren Peter Mickelsson om matchen som Gefle vann med 7–1.

Annons

Forsas U17 förlorade med 1–7 mot Gefles dito i den första matchen av ligacupen, som spelades på Glysis Sparbanken Arena. Men det är ett resultat som kommer strykas.

Anledningen är att Gefle spelade med ett lag som var ett år för gammalt. Klubben hade helt enkelt missuppfattat reglerna.

– Jag har pratat med Örebros fotbollförbund, som arrangerar ligacupen, och de har bekräftat för oss att Gefle gjorde en jättetavla och missat i anmälningen vad som gäller. Det är klart att resultat från matchen kommer strykas, säger Peter Mickelsson.

När Forsa anlände till matchen upptäckte man direkt att Gefle hade flera spelare födda 1998 med i laget, vilket alltså inte är tillåtet.

– Vi kom dit med våra 99:or och ser att Gefle har flera utflyttade hälsingespelare med som vi vet är födda 98, då blev vi väldigt förvånade. Men eftersom domaren, publiken och båda lagen var där så spelade vi matchen ändå. Vi förstod ju att det inte var rätt, säger Peter Mickelsson.

Efter matchen påtalades missen till Gefle, som trodde att de gjort rätt och reagerade med förvåning att Forsa inte hade några 98:or med.

– Gefle var förtvivlade och vill att vi ska spela om matchen, säger Peter Mickelsson som inte riktigt vet vad som väntar nu.

Ska matchen spelas om måste det ske någon gång i november, och då är det mycket annat som måste stämma.

– Det är många matcher med distriktslagen och det kan bli svårt att hinna få in matchen igen. Får vi inte in matchen kommer vi få segern på W.O, alltså 3–0. Jag ska prata med Gefle och med vår ordförande om hur vi ska göra, säger Peter Mickelsson.

Nästa schemalagda match i ligacupen är Brage på bortaplan 21 november. Gruppspelet avslutas hemma mot Sirius 29 november.

Mer läsning

Annons