Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö tog fjärde raka segern

/
  • Fredrik Boman blev tvåmålsskytt när Rengsjö tog fjärde raka segern
  • Årsunda hade flera chanser att slå in en kvittering, men lyckades inte riktigt hela vägen
  • Andreas Svensson kvitterade till 1–1 på straff
  • Andreas Clahr och Daniel Bernhardsson lottar sida

Tolv poäng på de fyra senaste matcherna. Hösten har verkligen börjat bra för Rengsjö SK.
På lördagen tog man fjärde raka segern mot Årsunda IF hemma på Rengsjö IP.

Annons

Om våren var motig för Regnsjö SK så har hösten börjat betydligt bättre. Innan sommaruppehållet hade laget bara vunnit en match och låg sist i tabellen med sex poäng. Fem matcher in i höstomgången har laget revanscherat sig ordentligt. Fyra raka segrar och tolv nya poäng har gjort att Rengsjö nu ligger på en nionde plats.

Inför lördagens match sa tränare Ola Bruce att man ville ha revansch mot Årsunda efter vårens förlust med 2–4 borta – och det fick man. Redan efter sju minuter tog hemmalaget ledningen genom ett snyggt genomspel av Fredrik Boman på vänsterkanten. Ett par tre Årsunda–spelare fintades bort innan bollen satt i nedre högra hörnet.

Mycket mer skedde inte i den första halvleken. Rengsjö hade några chanser att utöka ledningen, i övrigt var det ganska jämnt – åtminstone sett till bollinnehav. Båda lagen hade ungefär lika mycket boll, men Rengsjös avslut var vassare än Årsundas.

– Bomans första mål var riktigt snyggt, en skön start. Vi har flera chanser att punktera matchen i första, vi skapar mycket, sa Ola Bruce efter matchen.

Men ställningen 1–0 stod sig halvleken ut.

Vad bortalagets tränare Jerry Haaranen sa till sina killar i paus är svårt att veta. Men tydligen var det något bra, för Årsunda kom ut betydligt starkare i början av andra halvlek. Bara en minut in kom kvitteringen genom Andreas Svensson på straff.

– Jag har nog inte samma glasögon som domaren när det gäller straffen. Så det var skönt att återta ledningen så snabbt som vi gjorde, menade Ola Bruce.

Bara fem minuter efter kvitteringen gjorde Fredrik Boman sitt andra mål för matchen, innan han i 78:e minuten utgick med krampkänningar i vaden. I övrigt var det Årsunda som hade det spelmässiga övertaget långt in i andra halvlek. Man flyttade upp laget och kämpade för att kvittera ytterligare en gång. Men några fler mål blev det inte och Rengsjö vann matchen med 2–1.

– Det var en riktig kamp i värmen. Vårt spel var inte riktigt där, men vi står upp bra. Vi har inte riktigt samma fina anfallsspel som vi haft de tre senaste matcherna, men det kan nog bero på värmen, sa Ola Bruce, som berömmer lagets kämparinsats.

– Det finns en fantastisk moral i laget. I våras när motståndarlaget kvitterade slutade det ofta med att vi förlorade matcherna. Nu kommer vi igen och vinner dem i stället. Det var viktigt med revansch, sa Ola Bruce.

Mer läsning

Annons