Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö kryssar mot kval

Rengsjö behåller greppet om kvalplatsen i division tre. ”Lilla seriefinalen”mot IK Huge slutade 0–0.

– Viktig poäng. Nu kan vi avgöra på hemmaplan, säger assisterande tränaren Hans Törnros.

Annons

Förutsättningarna var enkla. Rengsjöseger och kvalplatsen skulle vara säkrad, förlust och Huge skulle gå om i tabellen.

Det märktes att mycket stod på spel i en match som präglades av krig och till en början försiktigt spel från båda sidor.

Rengsjö inledde bäst, och medan bortalaget försökte hålla bollen längs marken satsade Huge på långbollar mot snabba anfallaren Tobias Mohlén.

– Första halvlek är jag riktigt nöjd med. Vi dominerar och skapar lägen med fina instick och bra passningsspel, säger Törnros.

Rengsjös bästa målchans kom efter 12 minuters spel. Men Robin Modd lyckades med bedriften att skjuta utanför från nära håll.

Efter paus tog Huge över och satte full fart framåt.

Efter fem minuter hade hemmalaget träffat virket och skapat ett par bra lägen på hörnor.

– Vi tappar i tempo i andra men samtidigt så är Huge piskade att vinna och trycker på framåt. De är tunga men skapar inte så mycket. 0-0 känns som ett rättvist resultat, säger mittbacken Robert Bronegård, Rengsjös bästa spelare för dagen.

På övertid kom chansen som fick Rengsjöspelarna att sätta jublet i halsen. Huges Tobias Mohlén kom helt fri men avslutet smet strax utanför Olov Lincks högra stolpe.

I sista omgången väntar Korsnäs på hemmaplan. Seger där och Rengsjös säsong förlängs med ett nervigt kval till division två. 

Andreas Andersson

Mer läsning

Annons