Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvis kvittering för Söderhamn

/

Strand var på väg mot tre mycket viktiga poäng i derbyt hemma mot Söderhamn. Per Åstrands mål från första halvlek såg ut att stå sig tiden ut, men med matchens absolut sista spark räddade Robert Lundström en poäng för Söderhamn genom att göra 1–1.

Annons

– Skönt att vi fortsätter att jobba hela vägen, och mycket skönt – och viktigt – att vi kunde få med oss en poäng, sa Söderhamns tränare Henrik Åhnstrand.

Det går inte att snacka bort det rättvisa i den sena Söderhamnskvitteringen, men för Strand kändes det naturligtvis väldigt tungt.

– Det är helt tomt just nu, sa tränaren Fredrik "Frippe" Andersson.

– Vi var väl kanske inte värda tre poäng, men att åka på en kvittering med bara sekunder kvar känns väldigt tungt.

Det var väldigt chansfattigt spel i första halvlek och Per Åstrand utnyttjade den enda klara målchansen i första halvlek genom att göra 1–0 i den 17:e minuten.

Det blev betydligt öppnare – och bättre – spel efter paus. Söderhamn jagade ett kvitteringsmål, ett mål som aldrig verkade komma trots mängder av chanser. Men så, när alla bara väntade på slutsignalen, kom det rättvisa bortamålet. Ett långt uppspel nickskarvades fram till Robert Lundström som fick fram en fot och styrde bollen förbi en chanslös Roger Cedervall i hemmamålet.

Mer läsning

Annons