Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektet har dragit igång

/
  • Stefan Burman, vd i Svenska fotbollsakademin, och tidigare fotbollsspelare i såväl Hög, Näsviken och ABK, fanns på plats på projektets första dag.
  • Olle Skoglund, ordförande i Hudiksvalls FF
  • Kenneth Öberg och Craig Hepburn, vd för fotbollsakademin i Sydafrika, samlade träningsgruppen inför starten.

I går samlades ledare från fotbollsklubbar runt om i kommunen på Sparbanken arena. Det var kick-off för Hudiksvalls FF:s femåriga utbildningsprojekt.

Annons

Runt 60 ledare från olika fotbollsklubbar runt om i Hudiksvalls kommun, hade hörsammat inbjudan till den första träffen i HuFF:s ledarutbildning och utbildningssatsning.

Denna första träff handlade om bollbehandling. På plats fanns två träningsgrupper med unga fotbollsspelare mellan åtta och tolv år, som leddes av Kennet Öberg och Madelene Göras från fotbollsakademin. Och medan Kennet och Madelene visade olika övningar i bollbehandling med de unga fotbollsspelarna, stod ledarna vid sidan om – studerade och memorerade.

På plats i Hudiksvall denna måndag kväll var även fotbollsakademins vd, Stefan Burman, med ett förflutet i både Hög, Näsviken och ABK, samt i Strands handbollslag.

– Det här är jättekul. För en som mig, som brinner för att utveckla ungdomar och idrotten generellt, är det fantastiskt att få bidra till hemorten. Jag har själv spelat här, och jag vet att det behövs inspiration och nytänkande, och det är något av det vi kan bidra med.

Mer läsning

Annons