Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem på Solrosens IP

/
  • Solrosens IP är öppen för allmänheten att nyttja då det inte bedrivs träning eller match. Problemet är att det inte alltid respekteras.

Konstgräset på Solrosens IP blev en riktigt succé. Så stor att det nu blivit ett problem . Lagens uppvärming och matcher störs av spontanspelande barn och ungdomar vilket nu resulterat i att en fotbollsdomare skrivit till kommunen och påtalat problemet.

Annons

– Det här är ett problem och ledarna i den match jag dömde var förtvivlade. Jag var på gränsen att tvingas blåsa av matchen ett flertal gånger då det kom in bollar på planen från ungdomarna mitt under pågående spel. Jag sade till ungdomarna flera gånger att sluta spela och skjuta vid sidan av planen. Men de har svårt att lyssan. Under lagens uppvärmnig var det till och med ungdomar ute och spelade på planen. Och det är ju inte alls bra, säger domaren som skrivit till kommunen.

Så här säger Janne Fredin, anläggningschef:

– Vi vet om att det förekommit klaomål runt matcher. Men vi från kommuen kan inte göra så mycket. Vi hyr ut anläggningen och med de klubbar som vi har avtal med så ansvarar föreningarna själva för säkerheten runt arrangemanget, säger anläggningschef Janne Fredin.

Mer läsning

Annons