Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Popa" lyser klarast

/

Bäst i laget – för andra året i rad.
Åtminstone anser Kuriren-Sportens reportrar det. Förmodligen fler också.
Daniel "Popa" Jonsson vann för andra året i rad den prestigfyllda Stjärnligan sedan återkomsten till Broberg från Edsbyn.

Annons

För två år sedan återvände "Den förlorade sonen" Daniel "Popa" Jonsson till moderklubben Brobergs IF.

Och landslagsmannen har snabbt blivit en viktig kugge i Brobergs lagbygge. Vilket inte minst den dubbla segern i Kuriren-Sportens Stjärnliga bevisar.

Summering av säsongen för din del?

– Det blev en trög inledning för mig. Vi hade ändrat spelet så att fler skulle bli delaktiga. Och det blev en liten omställning för både mig och laget.

– Men sedan tycker jag att det gick bättre och bättre ju längre säsongen gick. Så jag är nöjd.

Och för lagets?

– En fullt godkänd säsong och den bästa för Broberg på länge. Vi har höjt vår lägsta-nivå och är starka, speciellt på hemmaplan. Synd bara att vi inte tog oss längre än till kvarten. Vi hade ett bra läge mot Bollnäs.

Bästa minnet från vinterns spel?

– Så klart VM-guldet! Det var enormt stort det vi gjorde. Och extra skönt att vinna i sudden eftersom allt var tillrättalagt för ryssarna hemma i Moskva.

Hur ser den närmaste framtiden ut träningsmässigt?

– Nu är det uppehåll och jag tar det lugnt till försäsongen drar igång i mitten av april. Någon tennismatch mot Vadim (Arkhipkin) blir det säkert. Precis som förra säsongen, skrattar Daniel.

Vilket lag får höja SM-bucklan på Studenternas den 21 mars?

– Har en känsla av att det blir Bajen. De har ett bra läge och har varit det bästa laget sett över hela säsongen. Men om Bollnäs spelar som de gjorde mot Saik i söndags blandar de sig i det hela.

Känslan att vinna Stjärnligan?

– Kul att få uppskattning från andra än sig själv. Det är ju inget man tänker på under en match, men man kollar ju i tidningen dagen efter.

Mer läsning

Annons