Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson tar över Trönö-damer

I mars hoppade Trönös damtränartrio av uppgiften. Med endast två veckor kvar till avspark i trean fick föreningen tag på ersättaren: Fredrik Persson.

Annons

Med comebacken i division 3 endast en rejäl utspark bort stod Trönös damer utan tränare. Trion Pia Lööw, Annicka Borgman, båda tränare, och Cecilia Torstensson, målvaktstränare, tackade för sig i mitten på mars och sedan dess har föreningen sökt en ersättare.

Under helgen, två veckor före seriepremiären mot Bollnäs, dök lösningen upp. Han heter Fredrik Persson och kommer från Iggesund:

– Det var en kompis till mig som blev tillfrågad av Trönö om han visste någon ledig tränare ... och det var jag, säger Fredrik Persson på måndagseftermiddagen och strax innan han ska träffa träningsgruppen för första gången.

– Jag hade egentligen tänkt ta ett sabbatsår, men så blev det inte, säger 27-åringen som tidigare tränat GIF Sundsvalls pojkallsvenska lag, Högs juniorer, Team Hudiks utvecklingslag och nu senast Hudiksvalls P14.

Det var redan efter fjolårssäsongen som tränartrion Lööw, Borgman och Torstensson gentemot Trönö uttryckte önskemål om att få en förstärkning till lagen, både till laget i trean och till andralaget i fyran.

– Vi kände att vi behövde en lagledare som kunde backa upp oss och hjälpa oss med saker kring lagen. Redan i fjol tränade vi två lag och det blir för mycket, säger Annicka Borgman.

Mer läsning

Annons