Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla Karlsson: "Har sett ganska många nationer spela nu"

/
  • Pernilla Karlsson är fotbollsinstruktör på Bromangymnasiet i Hudiksvall.

Pernilla Karlsson, NIU-lärare i fotboll på Bromangymnasiet i Hudiksvall, åkte på fredagen till Rumänien som bevakare av F99-landslagets EM-kval 1.

Annons

Vad innebär din roll som bevakare?

– Före kvalet analyserar jag motståndet innan vi åker. Sedan gör jag en rapport till förbundskaptenen och har en dragning med laget om hur motståndarna spelar och hur vi ska spela för att hitta utrymme i deras svagheter. På plats tittar jag på motståndarnas matcher så att jag kan delge förbundskaptenen information.

Du tittar inte på Sveriges matcher?

– Jo, det gör jag också. Där deltar jag som ett extra öga från läktaren. Jag kan se matcherna från en lite annan vinkel.

Hur många gånger är du ute på liknande uppdrag med något svenskt landslag?

– Ganska många gånger faktiskt. Jag har gjort EM-kval 1 med 94:orna, Nordisk flick och EM-kval 1 med 98:orna. Så jag har sett ganska många nationer spela nu.

Vad är tjusningen med jobbet?

– Det bästa är att få befinna sig och vara delaktig i en sån miljö, med duktiga spelare och instruktörer. Det ger mig som instruktör något att se internationell fotboll, att vara på en hög nivå.

Tar du med dig det hem och använder i jobbet i skolan?

– Absolut. Det ger både inspiration och kunskap så det blir på alla plan. Skolan får ta del av det här genom att jag får en bredd i min kunskap, en slags fortbildning.

Hur går det för Sverige i kvalet?

– Jag tror att vi vinner, så klart. Det är vår ambition. Vi ska vidare till EM-kval 2, det är målet.

Mer läsning

Annons