Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohotad ABK-seger trots tveksamt spel

Tre ohotade poäng, men utan att övertyga. Så kan man sammanfatta ABK 2:s seger över Arbrå på tisdagskvällen då lagen möttes på Sparbanken Arena. Siffrorna skrevs 4–0 (1–0) efter tre mål av Pelle Löf.

Annons

Nog trodde man att det skulle bli en sevärd match mellan ABK 2 och Arbrå då ABK:s Pelle Löf redan efter tolv minuter gav hemmalaget ledningen.

Men, det som började så bra fortsatte tvärtom. ABK tappade tempo, boll och bjöd verkligen in gästerna Arbrå i matchen. Arbrå tackade för inbjudningen och försökte, men var aldrig nära att hota ABK.

– Vi kom inte ens nära deras klass idag, säger Arbrås tränare Michael Rosén.

– Vi gör en dålig första halvlek och bitvis tycker jag till och med att de är bättre. Vi är naiva och tappar boll, säger ABK:s Jonas Höglund.

Andra halvlek började som den första med ett tidigt mål från hemmalaget. Lars Andersson ökade på ledningen till 2–0 i den 52:a minuten efter ett snyggt förarbete av Tobias Björk.

Trots att Pelle Löf lyckades göra både 3–0 och 4–0 var dock ABK:s spel inte mycket bättre än det laget visade upp i första halvlek och på frågan "tre poäng, men är du nöjd" kommer svaret direkt från ABK-tränaren:

– Nej det är jag inte.

Michael Rosén var inte nöjd han heller.

– Vi har ett uselt passningsspel. Idag hade vi inte ens kunnat komma genom elva koner, säger en besviken Rosén.

Mer läsning

Annons