Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oense om satsning – ense om att bryta

Söderhamns FF och Stugsunds IK bryter sitt farmarlagsavtal och sina samarbeten på ungdomsnivå.
Klubbarna kommer inte överens om satsningen på unga talanger.

Annons

Söderhamns FF och Stugsund avslutar allt samarbete – både på ungdomssidan och det tidigare farmaravtalet. Samarbetet mellan klubbarna startade med talangutveckling och sedan följde det farmaravtal som nu sagts upp.

Den springande punkten i skilsmässan är oenighet när det gäller satsningen på det gemensamma lag som i höstas avancerade till pojkallsvenskan Elit, en serie med Sveriges 36 bästa P17-lag. På svenskfotboll.se står att läsa att Stugsunds IK (det gemensamma pojklaget) tackat nej till platsen i PA Elit 2010. Enligt uppgifter till tidningen vill SIK i stället använda pojklagets bästa spelare i sitt representationslag i division 4. Söderhamns FF däremot vill se laget i PA Elit.

"Tyvärr har föreningarna inte kunnat komma överens om nyttan och inriktningen för föreningarna att under 2010 spela i Pojkallsvenskan P-17 Elit eller i Pojkallsvenskan P-17 div. 1. Synen på respektive förenings bästa på kort och lång sikt samt möjligheten till långsiktig talangutveckling för kommunens ungdomar har skapat alltför stora meningsskiljaktigheter varför föreningarna valt att avsluta samarbetet.", skriver SFF och Stugsund i ett gemensamt pressmeddelande.

Utöver pressmeddelandet, undertecknat av klubbarnas ordförande Göran Hansson, SFF och Christer Rosén, SIK, är det snålt med kommentarer i en fråga som är av det känsligare slaget.

– Vi är ense om att vi är oense, säger Christer Rosén och hänvisar till pressmeddelandet.

För Söderhamns FF innebär det att klubben måste leta en ny partner för farmaravtal och talangutveckling. SFF har kommit med en förfrågan till Norrala IF, som på måndagen ska diskutera inviten internt.

Mer läsning

Annons