Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyströms kunskap ska lyfta Bollnäsfotbollen

/
  • Lasse Nyström ska med sin kunskap och rutin under två år hjälpa Bollnäsfotbollen framåt.

Nu har trenden vänt.

Tränarflytten från Bollnäs till Söderhamnshörnan har bytt rikting.

Bollnäs GIF har inför den kommande säsongen knutit till sig en riktigt välkänd ledarprofil inom hälsingefotbollen.

Söderhamnsbaserade Lasse Nyström, med mångårig rutin från både tränar- och ledarskap i både Finland och Sverige ska under två år jobba för Bollnäsfotbollen.

Annons

– Jag ska ha delat ledarskap med Peter Edlund. Peter är ung och ambitiös så det ska bli roligt att hjälpa honom med träningsbiten. Sedan ska jag också göra en organisations- och spelarutvecklingsplan för föreningen. Det här ska verkligen bli roligt. Trots att jag blivit gammal så brinner jag för fotbollen, säger Lasse Nyström.

– Det här är ett jättelyft för Bollnäsfotbollen och riktigt roligt att Lasse valde att jobba med oss. Det här är en satsning på flera år där vi verkligen vill ge våra ungdomar chansen att utvecklas. Och med Lasses rutin och kunnande så är jag övertygad om att Bollnäsfotbollen kommer att lyckas, säger Christer Eriksson, ordförande i Bollnäs GIF fotboll.

Nu är det Bollnäs som gäller i två år framåt.

– Peter Edlund är en ung ambitiös tränare som vill mycket. Så det ska bli riktigt roligt att jobba med honom. Sedan har klubben många talangfulla spelare i åldrarna 14-17 år. Dem ska vi ta hand om och gör vi det på rätt sätt så tror jag det här kan bli riktigt bra för Bollnäsfotbollen, säger Lasse Nyström.

 

Mer läsning

Annons