Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny SFF-tränare under hösten

Först Stefan Westberg.

Nu Lars Bäckström.

För andra gången den här säsongen tvingas Söderhamns FF:s tränare kasta in handduken med ryggproblem.

Sven-Åke "Tumba" Edberg kliver in för att leda SFF:s jakt på nytt kontrakt medan Bäckström opererar sitt diskbråck.

Annons

Historien upprepar sig för Söderhamns FF, som i början av juni fick se Stefan Westberg hoppa av på grund av sin onda rygg. Nu, med åtta matcher kvar av division 2 norra Svealand, ger Lars Bäckström samma besked.

Hans diskbråck sätter stopp.

– Jag fick ultimatum av min läkare att jag skulle ta det lugnt nu, säger Bäckström, som ska ligga under kniven den 24 augusti.

– Sedan vet jag inte alls när jag kan vara tillbaka i full form. Vi har inte diskuterat det. Det känns förstås inte bra alls att lämna laget nu. Men kanske kan det vara positivt för laget också att det händer något.

Den nya rösten tillhör "Tumba" Edberg, som sedan i måndags har huvudansvaret för tabelljumbon under tiden som återstår av höstomgången. Lars "Nåjde" Olsson och Mats Ek kommer fortsatt att vara med i ledarstaben.

För Tumba – senast i klubbens a-lagsstab 1997 – är det klara papper vad som gäller: åtta omgångar kvar och tio pinnar upp till fast mark.

– Att jag kliver in ser vi som det smidigaste utan att röra till det. Nu ska vi göra det här så bra vi någonsin kan och ge positiva signaler till pojkarna och möjligheter att gripa det sista halmstrået, säger Tumba, som från sidan av planen sett sitt skepp sjunka till botten under säsongen.

Men det blir inga yviga manövrar från den nye tränarens sida för att vända den negativa trenden.

– Så lite förändringar som möjligt. Men visst kan en ny röst och ett nytt ledarskap påverka. Jag kommer att fokusera på små faktorer och detaljer som kanske kan ge positiva effekter, inte byta metod för försvarsspelet eller så. Mer att hitta känsla och mod för att nå bra resultat.

* Kan vi hoppas på en Tumba-effekt?

– Tänk om det vore så, ingen skulle vara gladare än jag. Men det är ett otroligt tufft läge där vi ska göra allt vad vi kan.

Lars Bäckström hoppas kunna vara tillbaka i full verksamhet någon gång efter nyår. Han siktar på att leda laget även kommande säsong.

Mer läsning

Annons