Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krasch för Bollnäs damer

"Otroligt nog så lever serien".
Orden kommer från Bollnäs tränare Tomas Åhlström efter lagets fjärde raka förlust i damtvåan – svidande 0–9 mot serieledande Själevad.

Annons

Om det finns gånger som ett lag ger upp på förhand så var lördagens möte mellan Bollnäs och Själevad ett sådant.

Med sju startelvaspelare borta – varav fyra hade andra saker för sig än att vara sjuka eller jobba – så var enda målet att hålla siffrorna nere.

Det gick så där...

– Det är ju svårt för spelare och tränare att trolla i ett sånt här utsatt läge. Vi åkte med prick 11 spelare, varav två födda 1994 och 1995. Det är väl inte de oddsen man vill ha mot Själevad, säger Thomas Åhlström.

Den första kvarten kunde Bollnäs freda sitt mål. Laget backade hem och försökte krympa ytorna för Själevad. Hemmalagets svar blev att gå på skott. Tre av de fem målen som kom i första halvlek var långskott från 30 meter.

– Luften gick ur oss helt. Och med 0–5 inför andra halvlek ska du inte tro att vi försökte flytta upp. Vi gjorde allt för att slippa tvåsiffrigt, en 0–15-förlust vill man undvika, säger Tomas Åhlström.

I andra gick Själevad enkelt upp till 9–0. Ett resultat som innebär att Bollnäs på de fyra senaste matcherna släppt in otroliga 27 mål.

– Men konstigt nog så lever serien fortfarande. Och till nästa match får vi tillbaka sex spelare. Men vi måste snäppa upp allting framöver, säger Tomas Åhlström.

Mer läsning

Annons