Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny 1–6-smäll för Norrala

/

Norrala inkasserade andra raka 1–6-förlusten på hemmaplan. Storförlusten mot Delsbo senast följdes upp med 1–6 (1–4) mot Hudiksvalls ABK 2 som ledde med 3–0 redan efter tolv minuter.

Annons

Hudiksvalls ABK 2 kom till Norrala och intog Borgs IP med buller och bång. Redan efter två och en halv minut hade hudiklaget gjort två mål. Till slut blev det 6–1.

Det är lika bra att säga direkt: Norrala var chanslöst. Ska man hitta tillstymmelse till poängvittring så var det sedan Niklas Juhlin reducerat till 1–3 i den fjortonde minuten.

Men roligare än så blev det inte.

– Det går inte att spela fotboll om man står still och tittar och det gjorde vi i dag, var tränaren Henrik Sirbergs summering av de 90 minuterna.

Början till slutet kom redan i första anfallet innan ens en minut gått av matchen. ABK 2 bröt ett uppspel och petade in ledningsbollen genom Joakim Svensk. När samme man gjorde 2–0 i nästa matchsekvens hade Norrala drabbats av just den starten man inte behövde.

Visst hade duktige Henrik Löfman ett par chanser att skapa nerv i matchen, men hans två fräcka distansskott gav ingen utdelning. I stället avgjorde Joakim Svensk med sitt tredje mål fram till 4–1 och därmed var Norrala utslaget.

Mer läsning

Annons