Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det nära, ABK

/

Klar dominans och massor av målchanser.
Ändå fick ABK nöja sig med 1–0 (1–0) mot Dala Järna.
– Vi skulle stängt den här matchen tidigt. Nu blev det lite väl ängsligt på slutet, sa ABK-tränaren Pelle Lindberg.

Annons

ABK inledde på högsta växel men en fartfylld och fräck offensiv och skapade chanser på löpande band.

I den tionde minuten slog Kalle Dahlberg en frispark som Niclas Lindh skarvade i ribban. Fem minuter senare sprang Pelle Lööf igenom, men skottet hamnade rakt på Christian Albinsson i Dala-Järnas mål.

Nu kom det välförtjänta ledningsmålet i den 17:e minuten. Jesper Karlsson satte fart på vänsterkanten och tog sig ner mot kortlinjen där han slog ett perfekt inlägg som Joel Stillmark nickade in till 1–0.

Efter ledningsmålet fortsatte ABK att vaska fram chanser. I den 29:e minuten hittade Örjan Dahlqvist Johan Danhard som på volley sköt strax över och ABK hann med en handfull jättelägen till innan den första halvleken var slut.

I den andra halvleken hade inte ABK alls samma tålamod i passningsspelet som laget brukar ha.

När två omgångar återstår av serien har ABK fem poängs försprång och en betydligt bättre målskillnad än Rengsjö. I näst sista omgången möter ABK Valbo på bortaplan och då får laget klara sig utan Jesper Karlsson och Kalle Dahlberg som båda är avstängda.

– Vi hade ett bra läge inför den här matchen och nu är det ännu bättre, sa Pelle Lindberg. Det var oerhört skönt att vi vann den här matchen och att vi dessutom höll nollan, sa Pelle som förutom Niclas Lindhs försvarsspel kunde glädja sig åt uppoffrande spel av främst Kalle Andersson och Örjan Dahlqvist .

Mer läsning

Annons