Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nollan är spräckt

/
  • Norrala nådde högst för första gången den här säsongen. Laget vann med 3–1 mot Iggesund och tog sina första poäng i division 4.

Bottenmötet blev en höjdare – för ett av lagen.
Norrala IF spräckte sin segernolla med 3–1 mot bottenkollegan Iggesund.
– För jäkla skönt, säger Norralas tränare Henrik Sirberg.

Annons

Norrala kom till spel med noll poäng och ett naggat självförtroende. Iggesund mötte upp med ett rejält brandskattat manskap. Det blev den jämn historia där Norrala avgjorde under en kvart av den andra halvleken.

– Vi sade i halvtid att vi skulle ha fokus på det sista avgörande momentet. Och så blev det, säger Henrik Sirberg, nöjd Norralatränare.

Från minut 51 till minut 68 vände Norrala in ett 0–1-underläge till seger. Johan Åslund (skott), Alexei Zolotarev (genombrott) och Henrik Löfman (retur) lyckades med det som många förgäves försökte göra före paus.

Då radade Norrala upp chanser med en frenesi som inte visade några tecken på att laget parkerar i botten. Men missarna som följde varje chans berättade något annat. Jonas Lööw Olsson och Henrik Löfman hade en handfull möjligheter som kunde ha resulterat. Norrala kunde också ha varit en sjunken båt när Iggesunds Mats Wennström visade hur man gör med ett känsligt högerskott till 0–1. Men Norrala jobbade på och lyckades hitta rätt för första gången sedan återkomsten till division 4.

– Det var god stämning efter första halvlek och vi har god stämning på träningarna. Skönt att få lite bekräftelse och lite självförtroende, säger Henrik Sirberg, som efter 3–1-målet hade anledning att bli svettig igen.

Norrala hade vittring av första segern och backade hemåt. Iggesund hade vittring av en snöplig förlust och ångade på, anförda av Wennström och duktige Daniel Wester. Den senare hade ett fint läge att reducera, Marcus Larsson och Johan Jakobsson var också nära men Norrala gick segrande ur bottenkampen.

– Missflytet håller i sig. Jag visste faktiskt inte hur jag skulle få ihop lag i dag. Vi har tio spelare borta, det är sjukdomar, skador och bortresta spelare. Nu väntar jag bara på speluppehåll så vi får ta nya tag, säger Iggesund tränare Kåge Pettersson.

Muntrare toner var det i Norrala som nu tog en stor nypa frisk luft även om tabelläget är det samma.

– Det har varit jobbigt att titta på den där nollan. Förhoppningsvis så höjer vi oss lite nu, säger Henrik Sirberg.

Mer läsning

Annons