Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsviken klarade kryss mot Stugsund

Stugsund såg ut att gå mot tre poäng i bortamötet med Näsviken.
Men hemmalaget ville annat och åt in 0–2 till 2–2.

Annons

Stugsund var det bättre laget i första halvlek, medan serieledande Näsviken spelade väldigt mycket på chans – långbollar – så trillade gästerna på och hade mer tanke bakom sitt spel.

Det rättvisa ledningsmålet kom också i den 25:e minuten då Stefan Kockev Lyubenov drog till från 25 meter, och Andreas Vik i hemmamålet var chanslös. Strax före paus var Emil Nordqvist nära att öka på Stugsunds ledning, men en hemmaförsvarare kunder rensa undan bollen precis framför Nordqvist.

2–0-målet kom i stället i början av andra halvlek, och återigen var det Lyubenov som var framme, den här gången från betydligt närmare håll då han petade in bollen efter ett långt inkast.

Så långt var det Stugsunds match. Men i den 58:e minuten drog Adam Jonsson på sig sin andra varning och fick lämna planen. På den efterföljande frisparken släppte Adam Skhiri en retur, och den dunkade Hassan Hashim i mål.

Strax därefter kom också 2–2 då Johan Szabo sköt ett inte alltför märkvärdigt skott som slank in mellan benen på Skhiri.

Surt för Stugsund.

– Det är serieledarna vi möter och vi dominerar matchen totalt. Sedan kommer utvisningen och så bjuder vi på två mål. Den här matchen var vi värda att vinna, sa Dennis Ohlsson, tränare i Stugsund.

Hans kollega i Näsviken var lättad över en inspelad poäng.

– Vi hade ett grepp på dem direkt efter utvisningen, men efter 2–2 tappade vi det, och i ärlighetens namn så hade vi lite tur som inte förlorade, sa Näsvikens spelande tränare Daniel Thorén.

För trots att Stugsund var en man mindre så låg man närmast segern, när man väl hämtat sig från sin olyckliga 10-minutersperiod.

Tobias Kollin var bäst i Näsviken. Samma betyg i Stugsund tillfaller tvåmålsskytten Stefan Kockev Lyubenov.

Mer läsning

Annons