Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästjumbon pressade Mohed

/

Mohed tog tre viktiga poäng när Edsbyn gästade Lägervallen.
Men nästjumbon bjöd ett slitet hemmalag på bra motstånd.
– Vi visste ju sedan förra mötet att Edsbyn kan störa oss och vi fick verkligen slita för segern i dag, säger Moheds tränare Dennis Lundgren efter 4–1.

Annons

Ljusdal trummar på i toppen av damtrean och sätter press på Mohed, som efter lördagens seger ligger tre poäng bakom serieledaren. De rödklädda har inte råd att tappa fler poäng om laget ska klivet upp till tvåan.

Och visst märktes det att allvaret hopar sig. Mohed gasade från början men gästerna stod upp bra i försvaret. En blandning mellan oskärpa i avsluten och en storspelande Sofia Östling i Edsbyns mål bidrog till att matchen var mållös efter dryga halvtimmen.

Då klev Moheds nyckelspelare fram, som så många gånger förr. Julia Wahlund visade sin klass då fick bollen på mitten. Hon höll i och vände bort två motståndare innan hon slog en perfekt, öppnande djupledsboll till Malin Björcklund. Mohedsanfallaren brände sitt friläge men Emelie Lund tog tillvara på returen och satte 1–0.

Innan halvleken var över hade Wahlund själv satt 2–0.

– Vi får ett tungt psykologiskt mål med oss där i slutet på första. Men Edsbyn viker inte ner sig utan kommer tillbaka ännu starkare i andra, säger Dennis Lundgren.

Edsbyn reducerade omgående efter paus och satte åter igen press på Mohed. Med knappa halvtimmen kvar av matchen avgjordes dock matchen, då Malin Björcklund tog tillvara på en slarvig bakåtpassning och kyligt satte 3–1. I slutskedet fastställde sedan Julia Wahlund slutresultatet.

– Jag är glad att vi fick tre poäng, vi fick kämpa för det. Vi kanske är lite slitna efter tre matcher på sex dagar men nu får vi lite vila, säger Lundgren.

Mohedstränaren konstaterar även att det är en pressad situation hans lag befinner sig i.

– Vi har verkligen inte råd att tappa några fler poäng. Jag tror att Ljusdal kommer vara obesegrade när vi möts om några veckor. Och det är då allt avgörs.

Mer läsning

Annons