Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melin framme i domarnas finrum

/

Hälsingen Per Melin fortsätter sin smått sagolika resa i fotbollssammanhang.

Kommande säsong står han inför nästa stora utmaning. Efter ett lyckosamt 2009 är 22-åringen från Söderhamn nu en av Sveriges 23 elitdomare med behörighet att blåsa i såväl superettan som allsvenskan.

Annons

Så sent som 2006 skapade han rättvisa i hälsingefemman och susade rakt upp till förbundsdomare säsongen därpå då han fick döma i division 3.

Därefter har han öst på med samma sjumilakliv och under förra året var han en av tre som fick möjlighet att gå den högsta domarutbildningen i Sverige, steg 5.

I denna ingick en provmatch i superettan och i augusti ledde Per matchen mellan Assyriska och Qviding så bra att han nu är framme vid nästa etappmål.

– Visserligen fick jag beskedet i november men det är nog först nu jag landat och förstått vad som väntar, säger Per som i somras tog sitt pick och pack och flyttade till Stockholm där han nu studerar till tandläkare.

Kommande säsong får han hela Sverige som arbetsfält. Även om han har formell behörighet att blåsa i allsvenskan ställer han sig till hundra procent in på att det kommer att handla om superettan för han del.

Det handlar om tidernas hetaste superetta med storlag som lag som Hammarby, Örgryte, Norrköping, Sundsvall, Landskrona, Öster och en serie där det finns gott om profiler bland såväl spelare som tränare.

Från Landskrona i söder till Sundsvall i norr, Per kan ställa in sig på många långresor.

– Det känns förstås väldigt kul, ja jag skulle vilja säga häftigt, säger Per.

– För tre år sedan fanns ju inte det här på världskartan. Jag är både glad och stolt, säger Per.

 

Mer läsning

Annons