Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias vilar sig i form

/
  • Elfsborgs Mathias Florén har haft en intensiv säsong och är sliten. Han vilade mot Häcken senast, men ska spela i returen mot Napoli på torsdag.

Han har spelat nästan varenda minut av säsongen 2010 för sitt gulsvarta Elfsborg så här långt.
Därför lät tränaren Magnus Haglund sin vänsterback vila mot BK Häcken i söndags.
– Bra för kroppen. Det var välbehövligt, säger Marmasonen Mathias Florén.

Annons

Fram till i söndags hade Mathias Florén lirat samtliga 19 matcher för sitt Elfsborg.

Dessutom alla 90 minuter i samtliga matcher.

Men söndagens bortamatch på Rambergsvallen mot Häcken, Elfsborgs 20:e seriematch, i Göteborg stod vänsterbacken över.

– Vi hade snackat tidigare om att jag skulle vila, men det har inte blivit något tillfälle. Men mot Häcken var det dags. Jag känner mig lite sliten, faktiskt, säger Florén som från avbytarbänken fick se sitt Elfsborg spela 1–1 mot Hisingslaget.

Förutom alla matcher i allsvenskan har Mathias lirat nästan alla minuter även i kvalet till Europa League. Något som sliter extra på 34-åringens kropp.

– Det är en väldig skillnad mot att möta europeiskt motstånd. Napoli senast (0–1 på bortaplan i torsdag) var ruggigt bra. Klart bättre än vad jag förväntat mig. Och de kom mycket på sin högerkant, så jag hade mycket att göra och det tog mycket kraft. Napoli var betydligt bättre än Lazio som vi mötte förra året.

Under tisdagen får Mathias och hans lagkompisar ledigt. Slitna kroppar och skallar ska vilas för att komma fräscha till torsdagens retur mot Napoli hemma på Borås Arena.

– Vi vet att det kommer att bli tufft. Men matchen lever efter bara 0–1 borta och kan vi ta ledningen och hålla nollan blir det spännande och då finns det en bra chans att ta dom, säger Mathias.

Mer läsning

Annons