Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin fixade semifinal för Ljusne

/

Division 4-laget Ljusne AIK tog en fin skalp då laget slog ut division 3-laget Trönö IK ur DM.
Martin Bergenholtz blev Ljusnes matchvinnare då han slog in den avgörande straffen fram till 7–6 (3–3 efter full tid och 3–1 i paus).
Nu ställs Ljusne mot Bollnäs i DM-semifinalen.

Annons

Under månens sken blev mittbacken Martin Bergenholtz Ljusnes matchvinnare i DM-kvartsfinalen mot Trönö hemma på Ljusneborg.

Via Trönömålvaktens Petter Lönngrens fingrar satte Bergenholtz den allra sista straffen i mål.

Och Ljusne får spela semifinal mot division 4-kollegan Bollnäs. Med fördel av hemmaplan.

– Min tanke var bara att sätta den i mål. Jag trodde att jag hade fintat bort honom. Men när jag såg att han var på väg att ta den sket jag knäck, skrattar matchvinnaren Martin Bergenholtz som även nickade in 2–1 till Ljusne under ordinarie matchtid.

Att Ljusne vann mot Trönö var inte helt orättvist. Under ordinarie speltid var det jämnt lagen emellan men i förlängningen var det Ljusne som skapade mest i en annars chansfri match.

– Det var lite slarvigt av oss att bjuda in dem i matchen när vi ledde med 3–1. Visst var det snygga mål men de fick ladda lite väl ostört, tycker Martin Bergenholtz som glädjer sig åt lagets DM-semifinalplats.

– Trönö hade väl inte sitt bästa lag till spel, men det är ju kul för oss ändå. Och det är första gången som jag spelar en DM-semifinal, säger matchvinnaren.

Mer läsning

Annons