Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktstalangen från Hälsingland trivs utmärkt på Borås Arena

/
  • I helgen var Tim Rönning hemma i Hälsingland för att vakta målet för distriktslaget i Postnord Cup i Ljusdal.

Målvaktstalangen Tim Rönning lämnade Hälsingland under den gångna säsongen.
Efter fyra månader i Elfsborgs organisation kan han konstatera att han trivs utmärkt.
– Allting går som på räls, säger han.

Annons

Första halvan av den gångna säsongen var Tim Rönning andremålvakt i Hudiksvalls FF bakom Niclas Larsson. Några seriematcher i målet blev det dock aldrig, däremot var han ordinarie i Forsas division 4-lag.

16-åringen från Kilafors flyttade inför hösten ner till Borås för att spela i Elfsborgs U17-lag. Efter fyra månader i det allsvenska lagets organisation var han i helgen hemma i Hälsingland för att spela Postnord Cup i Ljusdal.

Läs mer: Hälsingland till slutspel i Postnord Cup

– Jag åkte från Borås på torsdagskvällen och kom fram klockan två på fredagsmorgonen. Bara för att spela med distriktslaget, säger han.

Tim Rönning fick en förfrågan att spela med Västergötlands lag i Borås, men det var inte ett alternativ.

– Jag tänkte att jag inte ville svika grabbarna i Hälsingland, så då ville jag åka hem och spela. Jag har hjärtat här, säger han.

En annan bit av hjärtat har han just i Elfsborg. Det var favoritklubben redan innan han själv flyttade ner, vilket gjorde att det kittlade lite extra att få dra på sig matchdressen för sin nya klubb.

– En dröm som gick i uppfyllelse, det är extra roligt att spela för Elfsborg eftersom jag höll på dom innan, säger Rönning som i september förra året gjorde debut i P16-landslaget.

Läs mer: En nolla i landslagsdebuten

Efter fyra månader i Borås kan han konstatera att han trivs mycket bra i sin nya fotbollsmiljö.

– Det känns jättebra, allting går som på räls än så länge. Tempot är väl lite annorlunda jämfört med hemma, men det funkar bra, säger Rönning som oftast tränar med sitt U17-lag på Borås Arena, en viss skillnad mot Glysishallen.

I övrigt är det inte så mycket som skiljer träningarna från tiden i Hudiksvall. I alla fall är det ingen större skillnad på tränarkompetensen enligt Rönning.

– Nej, det är inte så stor skillnad. Tränarna håller ungefär samma kvalité som i Hudik. Lika bra kvalité.

En sak som dock är skillnad är stjärnstatusen på klubbens a-lagsspelare. Med spelare som Viktor Claesson, Anders Svensson och Arber Zeneli runt sig, under säsongen som varit, har det varit en upplevelse för Tim Rönning.

Läs mer: Rönning byter till favoritlaget

Men särskilt diviga verkar a-lagets spelare inte ha varit.

– Har man till exempel kört rehab, har de kommit in och sagt hej. Alla är jätteschyssta och hejar på de yngre spelarna. Man vill verkligen väl för oss så det är kul, säger han.

Även om Rönning aldrig stod någon division 2-match för HuFF har han försökt följa hur säsongen slutade för de tidigare lagkamraterna.

– Ja, jag har följt lite grann, så mycket jag kunnat. Synd att det blev en andraplats, säger Rönning som vid Postnord Cup i Ljusdal bara gjorde sitt andra besök på hemmaplan sedan flytten.

I januari 2016 hoppas han dock kunna göra en avstickare från Borås upp till Luleå. Då spelar nämligen Hälsingland slutspel i Postnord Cup och för Tim Rönning är det en självklarhet att han vill vara med och bidra.

Läs mer: De är bäst i division 4

Frågan är bara om han har möjlighet att delta?

– Det ska vi se till. Det måste jag fixa, säger han med ett skratt.

Mer läsning

Annons