Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas gav seger till Delsbo

/

Onsdagskvällen på Movallen bjöd på sol, målkalas och en hyfsat underhållande match mellan Iggesund och gästerna Delsbo. De som roade mest var Delsbo, som också tog hem segern med 1–6 (0–3) och med det klättrade till en andra plats i serien.

Annons

Delsbos tränare Leif Svensk var rak och kortfattad efter matchen.

– De första 15 var vi kass och de fick chansen att vara med i matchen, sen tar vi över. Det var klasskillnad här ikväll.

Och lyssnar man på Kåge Pettersson, Iggesunds tränare, efter matchen verkar det som de två coacherna var överrens om matchbilden denna afton.

– Jag tycker vi gör en jättebra inledning på matchen. De första 20 visar vi rätt inställning och spelar bra. Sen får vi tre mål i baken som man kan diskutera och efter det är vi körd.

Ja, det var den där första kvarten, sen var det Delsbos match. Patrik Larsson fixade ledningen efter 24 minuter, ett frisparksmål från sista fjärdedelen. Minuterarna senare var det dags igen.

Iggesundsförsvaret passade hemåt till Andreas Karlsson som tog upp bollen med händerna. Oavsiktligt eller inte, hur som helst blev det ännu en friskspark för de blåa och ännu ett mål genom Andreas Brolin. Samme man serverade senare Markus Pålsson som tackade och tog emot.

Men det var inte bara Delsbo som var uppe och högg vid mål. Iggesund hade ett par tre riktigt farliga målchanser, men 0–3 var ändå siffrorna i paus.

I andra halvlek trummade Delsbo, liksom målen.

– Vi är jätteglada över att kunna göra så här många mål på bortaplan, sa Svensk som såklart var nöjd med sitt manskap som i och med segern nosar tabellettan Näsviken i baken.

Mer läsning

Annons