Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål när det bäst behövdes

/

Färila mot Bollnäs en ”streckmatch” i Hälsingeallsvenskan. Bollnäs på åttonde, Färila på nionde.


I och med segern, 3-0 (1-0) passerade hemmalaget Bollnäs i tabellen.

Annons

Att göra mål när det som bäst behövs är en konst. Och den konsten fixade Färila IF galant i hemmamötet mot Bollnäs i går kväll.

Det första målet kom redan i den 10:e minuten Andreas Änges ett pressat skott från 30 meter. Och det här målet ”levde” Färila på under resten av halvleken. Och i synnerhet den sista kvarten av den när gästerna tog över allt mer. Då hade Bollnäs tre-fyra fina chanser.

Och matchbilden såg likadan ut när den andra halvleken gick i gång också. Det var i stort sett Bollnäs för hela entréslanten och chanser till kvittering hade man också. Den allra bästa var en nick i ribban av Fabian Forsmark.

Men så var Färila på ett besök i fiendeland, fick hörna och den hoppade Andreas Tönners högst på och nickade i nät. Då hade man spelat tolv minuter av den andra halvleken.

Och inte nog med det. Direkt efter baklängesmålet så satsade Bollnäs mer framåt och det straffade sig. Omedelbart. För bara tre minuter efter 2-0-målet kom ett tredje hemmamål också. Ett snyggt sådant där Fredrik Mårtensson spelade in och där Tomas Wennberg bara hade att sätta pannan till, 3-0.

Mer läsning

Annons