Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundströms lag vill överraska

/
  • Christian Lundström, tränare i BK Häcken, tror på sitt lag inför den allsvenska premiären.

BK Häcken slår ur underläge, som vanligt.
Den allsvenska nykomlingen är van att kämpa – både om poäng och om uppmärksamheten i fotbollsstaden Göteborg.
– Jag hoppas att vi kan bli årets överraskningslag, säger klubbens assisterande tränare Christian Lundström.

Annons

År 2006 åkte BK Häcken ur allsvenskan.

I fjol kämpade sig laget tillbaka till finrummet igen.

Premiären mot Malmö FF på lördagen blir startskottet för den snart 70-åriga klubbens nionde besök där. Under tre av åren har Christian Lundström varit en del i tränarstaben. Den 32-årige före detta spelaren huserar i Hisingens stolthet, dit han kommit via Norrala IF, Söderhamns FF, IFK Göteborg, Halmstad BK, IF Elfsborg och Frölunda.

Det var i den senare klubben som tränarkarriären tog fart, för att 2009 landa i högsta serien. Tillsammans med nye tränaren Peter Gerhardsson tror Lundström att han hittat receptet som ska hålla Häcken kvar där.

– Det är roligt, vi har samma syn på det mesta. Det är bra med en ny person som kommer med lite nytt. Vi ska inte spela naivt, vi har haft prio på passningsspelet under försäsongen för att bli trygga i spelet med boll, säger Lundström, som ser att träningen gett resultat.

– Vi är bra med boll på alla positioner. Det och snabba omställningar blir viktigt, plus att vi är starka fysiskt. Det finns en enorm löpvilja och det är bra att ha som nykomling.

Trots en bra försäsong där Lundström bland annat räknat in en 3–2-seger mot favorittippade Elfsborg, är det inga experter som hissar gänget från Hisingen.

Botten är tipset.

Toppen tycker Lundström om det.

– Det känns bra. Vi skulle aldrig ha blivit guldfavoriter hur man än vrider och vänder på det, är vi då i stället nederlagstippade då blir varje poäng bättre.

Klubbens officiella målsättning är nytt kontrakt. Tränarparet Lundström/Gerhardsson tror att det ska gå.

– Det gör jag, det måste jag tro. Men i laget har vi många i andra målsättningar, som att utveckla passningsspelet och göra gruppen mer professionell. Jag tror att vi kan göra en riktigt bra säsong.

Med start mot Malmö FF hemma på lördagen. Medan lokalkonkurrenterna IFK Göteborg, Örgryte och Gais får inviga nya, fina Gamla Ullevi så är gamla Rambergsvallen hemmaarena för en underdog som vill bita ifrån.

– Vad som än händer i morgon (lördag) så vet vi att vi har ett spel och vi vet vad vi klarar av. Det finns ingen oro för hur vi ligger till, säger Christian Lundström.

Mer läsning

Annons