Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löf frälste ABK 2

/
  • Stugsund såg länge ut att få med sig en poäng, men ABK 2 avgjorde i 89:e minuten.

En tillknäppt och händelsefattig första halvlek följdes av en böljande och öppen andra.
I matchens sista minut nickade ABK 2:s Per Löf in segermålet.
– En bra match, men oavgjort hade varit rättvist, säger Stugsunds tränare Dennis Olsson efter 2–3-förlusten.

Annons

Hudiksvalls ABK 2 kom till Nymålavallen med en klar matchplan. Gästerna spelade med ett lågt försvarsspel och låg ständigt rätt i sitt positionsspel.

– Vi visste att Stugsund är väldigt bollskickliga så det var den taktiken vi valde att gå in med. Och jag tycker vi gör det bra, när vi får spelvändningar fyller vi på bra med folk, säger ABK-tränaren Jonas Höglund.

Det bäddade för en tillknäppt och mållös första halvlek, där Stugsund hade mest boll men utan att lyckats skapa några farligheter. Hemmalagets Oscar Spång skapade en av få chanser men nicken träffade insidan av stolpen.

– Det är ju ABK:s sätt att spela på som ger den matchbilden, när de vill spela i andra öppnar det upp sig, säger Dennis Olsson.

Och visst öppnade det upp sig. Och visst svängde det rejält. Knappt tio minuter i andra räddade Stugsunds Simon Elgh en straff, men straffskytten Joakim Svensk tog hand om sin egen retur och gav ABK ledningen.

Efter två identiska mål vände Stugsund tillställningen. Två gånger om spelade Stugsund in bollen från vänster och två gånger om dök en helt omarkerad spelare upp vid bortre stolpen och tryckte in bollen. Lucas Dullaghan kvitterade och Emil Nordqvist gav hemmalaget ledningen.

Två situationer som Jonas Höglund inte var nöjd med.

– Det är två lägen som vi ska ha kontroll på och som vi måste snacka om. Vi släpper helt bortre och blir straffade för det.

Men ABK 2 skulle komma tillbaka. Efter att Simon Wilhelmsson kvitterat till 2–2 med kvarten kvar såg det ut som att lagen skulle dela på poängen. Bortalagets Per Löf ville dock annorlunda och i 89:e minuten satte han fram pannan på ett högerinlägg. Skarven var perfekt och bollen letade sig in i bortre gaveln.

– Ibland ska man ha marginalerna med sig. Sett till bollinnehav kanske Stugsund var lite vassare men fotboll handlar om att göra mål och då var vi effektiva, säger Jonas Höglund.

Mer läsning

Annons