Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne på kryss till Ön

/
  • Ljusne satte press på obesegrade Edsbyn som fick jobba för att klara 1–1 på hemmaplan.

Edsbyn förlustnolla är fortfarande intakt efter den femte omgången i fyran.

Att nollan fortfarande håller berodde mer på tur än skicklighet när Edsbyn i går kväll kryssade 1– 1 (0–1) hemma på Ön mot Ljusne.

Annons

– Vi gör en fruktansvärt dålig första halvlek, sade Edsbyns tränare Ola Larhans efter matchen.

Det var inte mycket som stämde för Edsbyn under den första halvleken. Byn skapade inte en enda riktigt het målchans.

– Det var 80–20 till Ljusne i bollinnehav. Vi hade ingenting.

Det var Ljusne svarade för det mesta och bästa under matchen första 45 minuter och efter knappa 20 minuters spel också utdelningen. George Bcheri drev upp på högerkanten och avslutade med ett inlägg som Martin Ellfors mötte perfekt och kunde göra 1–0 vilket också var paussiffran.

I den andra halvleken stämde det bättre för Edsbyn som kunde skapa betydligt mer framåt.

Oliver Widahl oroade ofta Ljusneförsvaret med sina smarta löpningar och efter 19 minuters spel blev Widahl fälld på ett genombrottsförsök. Straffen var odiskutabel. Christian Fagerhov klev fram och drog till – inte bättre än att Big Phopruk i Ljusnes mål kunde rädda. På returen var Erik Henriksson snabbast framme och kunde slå i kvitteringen 1–1 för Edsbyn.

– Vi började bra i den andra halvleken och första 20 tycker jag vi var klart bättre. Men sedan blev matchen sönderryckt av alla frisparksavblåsningar. Som vi spelade får vi vara nöjda med en poäng. Vi kan betydligt bättre.

– Vi gör en bra match med tanke på hur det sett ut tidigare. Jag tycker vi styr och ställer i den första halvleken. Jag är överraskad av vårt spel och det här var ett stort steg framåt för vår del. Oavgjort tycker jag också är ett rättvist resultat sett till hel matchen, sade Ljusnes tränare Stefan Bergenholtz efter matchen.

Mer läsning

Annons