Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne lägger ner – Wallvik startar?

Ljusnes damfotbollslag kan komma att läggas ner på grund av tränarbrist och svårigheter att få ihop verksamheten. I stället tar förmodligen Wallvik över en del spelare till sitt nystartade division 4-lag.

Annons

Inte nog med att Ljusnes damfotbollslag ramlade ur division 3 med buller och bång. Även om inget beslut är fattat talar mycket nu för att klubben till råga på allt lägger ner seniorlaget till kommande säsong och att en del av spelarna drar på sig Wallvikströjor i stället.

– Mycket talar för att det blir så om ingen kliver fram och tar över tränarbiten, säger Gunnbritt Wallström, tillfällig ordförande i Ljusne AIK:s fotbollsförening.

Perra Rosén, som skött om sysslan den gångna säsongen, meddelade tidigt att han inte fortsätter. Förutom att det saknas tränare har det framkommit uppgifter till tidningen att damlaget känt sig styvmoderligt behandlat den gångna säsongen.

– Det ligger något i det också. Jag har aktivt försökt mobilisera kring de två seniorlagen för att få ihop funktionärer, men det har varit lättare att få ihop det till herrlaget än till damlaget, säger Wallström.

Ersättningslag för de flyktade Ljusnespelarna skulle kunna bli Wallvik som planerar att starta ett damlag i fyran kommande säsong.

Mer läsning

Annons