Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne avgjorde med sent mål

Hudiksvalls ABK 2 höll på att snuva Ljusne på tre poäng då lagen möttes på Ljusneborg.
Gästerna – med en man utvisad och tränaren mellan stolparna – höll 1–1 fram till minut 85 då Martin Elffors petade in 2–1.
– Det var på håret, säger matchhjälten.

Annons

Ljusne hade det mesta och bästa av spelet i en division 4-matchen mellan två lag som gärna vill titta uppåt och skapa en lucka nedåt i tabellen.

Men Hudiksvalls ABK 2 hade bra organisation och en storspelande tränare (!) i målet.

Jonas Höglund ryckte in då ingen annan målvakt fanns tillgänglig och gjorde flera fina parader och räddade en straff innan en sista fadäs bäddade för Martin Elffors avgörande mål.

– Synd att det skulle bli ett individuellt misstag som avgör. Av en som inte ska stå dessutom, säger Höglund om hörnan med fem minuter kvar att spela då bollen fick trilla ner mitt i målområdet där hungriga Ljusnetår högg direkt.

Men det låg i luften.

Redan i den första halvleken jobbade Ljusne åt sig ett övertag som bara resulterade i ett par heta chanser och desto mer långsamt bolltrillande.

Lite slarv från hudiklaget hjälpe till.

Och en hel del skicklighet från högerbreddaren Thomas Persson. Han fick bollen efter en felpassning, vände bort sin back och smekte in 1–0 snyggt med höger utsida, otagbart för målvaktsvikaren.

Ljusne behöll trycket i den andra halvleken, tack vare ett mer distinkt passningsspel och att Marcus Larsson i ABK 2 visats ut efter en hands då Marcus Bergenholtz efterföljande straff räddades av tränaren/målvakten Jonas Höglund.

Men ABK fick nästa utdelning.

Bollen nickades bort efter en högerhörna och duktige Lars Andersson tryckte till med en vacker volley som gick in i burgaveln och tände Hudiklagets hopp om en poäng.

– Vi försökte få med oss resultatet. Jag är nöjd med prestationen, vi ställer ett ungt lag på benen. Vi spelar lite mer juniorfotboll än Ljusne, lite naivt ibland, säger Jonas Höglund, som trots det bara var några minuter från att se sitt lag lyckas.

Han gjorde själv flera svettiga räddningar när bollen svepte genom straffområdet när Laik malde på. Straffsumparen Marcus Bergenholtz hade först en fin nick som räddades innan han sköt högt över i fint läge.

Tack vare lagkamraten Martin Elffors slipper han gräma sig.

Det var ett lättat Ljusne som inkasserade tre poäng och nytt självförtroende efter några ljumma insatser.

– Sköna tre poäng. Nu kan vi få bort gapet uppåt, säger matchhjälten Elffors.

Mer läsning

Annons