Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals nyförvärv med i matchtruppen mot Gustafs: "Får jag spela är det en bonus"

Amanda Hagelberg lämnade bänken i Sundsvalls DFF för att kliva ner en division och spela med Ljusdal i ettan. På torsdagen är hon med i matchtruppen i sin nya klubb för första gången. – Jag räknar inte med med speltid innan uppehållet, får jag spela så är det en bonus, säger 20-åringen från Hudiksvall.

Annons

Det finns vissa frågetecken i Ljusdals trupp till torsdagens hemmamatch mot Gustafs. Anna Hammergård, som kan spela både mittback och central mittfältare, har drabbats av en lårkaka och kunde inte träna på tisdagen. Jonnah Tönners, som bildat ett mycket starkt mittlås tillsammans med Frida Pickles, har öroninflammation och tränade bara halva passet.

Tränaren Micke Helmersson är dock inne på att de båda bärande komponenterna kommer till spel.

– Penicillinet ska verka direkt på Jonnah, och Anna får behandling i dag (på onsdagen), säger Micke Helmersson.

Ljusdals försvarsspel har genomgående fungerat väl i serien – laget har bara släppt in sju mål på nio matcher. Bara Brommapojkarna, som är en poäng efter trean Ljusdal, är bättre i det avseendet med fyra insläppta.

LÄS MER: Ljusdal hänger på i toppen – tack vare starkt försvar

– Vi ska ha ett djävulskt fokus på att tömma ur energin här i de två sista matcherna. Vi ska sätta vår defensiv till 100 procent, och får vi den att sitta så får vi igång vår offensiv också, säger Micke Helmersson.

Med största sannolikhet kommer Ljusdals nyförvärv från Sundsvalls DFF, Amanda Hagelberg, att finnas med i matchtruppen. Det bekräftar Micke Helmersson innan onsdagens matchförberedande träning.

– Hon är spelklar och går in i truppen. Men hon lär inte starta, säger han.

Amanda Hagelberg räknar inte med någon speltid innan uppehållet – men i torsdagens möte med Gustafs är hon med i Ljusdals matchtrupp.

LÄS MER: Ljusdal värvar från Sundsvalls DFF

Amanda Hagelberg var i stort sett ordinarie i SDFF under sina två första år i klubben – men nu i elitettan har hon satts på sidan, vilket har gjort att hon inte är i fullt matchskick.

– Hon har visat fina kvaliteter, men har inte spelat match på länge. Vi lägger ingen press på Amanda, utan hon behöver lugn och ro för att komma in i det, säger han.

Själv är hon inne på att eventuell speltid i de två återstående våromgångarna är en bonus.

– Jag räknar inte med någon speltid innan uppehållet, jag har bara gjort två träningar med laget. Jag siktar på att vara i form efter uppehållet, och då ska jag ha en plats, så är det bara, säger Amanda Hagelberg, som kan spela både mittback och ytterback.

– Jag är ute efter att spela mittback, för det är där jag har spelat mest, säger hon.

Hur lägger du upp sommaren?

– Jag ska träna hela tiden, utom vecka 28 då jag ska på semester med pojkvännen. Men i övrigt blir det stenhårt.

LÄS ÄVEN: Ljusdal med även denna gång på heta listan

Mer läsning

Annons