Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal starkare på Ön

/

Det såg ut att bli en spännande och välspelad match mellan Edsbyn och Ljusdal på Öns IP. Edsbyn hade endast en förlust hemma, och Ljusdal hade tre av sina hittills fyra vinster i serien gjorda på bortaplan. Infriades förväntningarna? nja, spännande var den iallafall.

Annons

Efter en jämn matchinledning i högt tempo för Ljusdal en farlig frispark i den 8:e minuten som Mehmed Hafizovic lägger in mot mål. Det som troligen var menat som ett inlägg blir till ett välriktat skott som Lind precis lyckas tippa över ribban. Men farligheten tog inte slut där, utan på den efterföljande hörnan lyckas Joakim Krans, ur trångt läge, nicka in ledningsmålet till bortalaget.

Efter målet tar Ljusdal över matchen och skapar bland annat en mycket misstänkt straffsituation i Edsbyns straffområde. Som så ofta när ett lag styr en match sticker Edsbyn upp, och efter att utmärkte Oliver Widahl dragit en försvarare på kanten får han in bollen till Christian Fagerhov som lägger in bollen i stort sett öppet mål.

Edsbyn fortsätter ta kommandot i andra halvlek, och efter att Widahl åter igen tagit sig runt på vänsterkanten får han i den 60:e minuten in den till en fri Fagerhov. Det hade kunnat bli en repris av 1-1 målet, men denna gång gjorde Ljusdals målvakt Mattias Lind en jätteräddning och styrde bort bollen med benet.

Efter en relativt chansfattig andra halvlek på den råa och kalla Öns IP kommer iallafall ett mål till i matchen, och det är Ljusdal som gör det på en blixtsnabb kontring med 8 minuter kvar. Anfallet slutar med att Niklas Hemström rundar målvakten och lägger in bollen.

Ola Larshans är besviken efter matchen:

– Det känns som vi är värd minst en pinne idag. Jag tycker inte de skapar speciellt mycket.

Fredrik Hammarlund är däremot sprudlande glad efter matchen:

– jag är jättenöjd! Allt gick precis enligt planerna. Vi hade mycket sjukdomar innan matchen. Vi rullade bra och vände på spelet snabbt.

Mer läsning

Annons