Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal kryssade mot Arbrå

/

Arbrå har inget kvar att spela för denna säsong i fyran.

Ljusdal kämpar om en plats i kvalet till trean.

Utgången given när lagen möttes?

Inte alls – det blev oavgjort, 1–1 (1–1)

Annons

Matchen mot Arbrå lär gnaga i LIF:arnas huvuden – man lyckades inte alls med att dyrka upp hemmalagets lågt stående försvarslinje.

Bortalagets bästa period i matchen var första 20. Då tog man också ledningen på ett vackert sätt. Niklas Hemström friställde Fajko Hafizovic, som rundade Arbrås målvakt Daniel Dahlberg och placerade in bollen.

Men Arbrå, som satte det mesta på defensiven och kontrade på ett par gubbar, kvitterade efter halvtimmen spelad då Daniel Ölander fick fin träff på ett distansskott.

I andra visades Arbrås Anders Olsson ut, och Ljusdal gick då ner på en trebackslinje för att få med mer spelare i anfallen, och det höll sånär på att ge utdelning. Först fick Niklas Hemström en dubbelchans i straffområdet, men bollen togs bort båda gångerna, och sedan laddade Micke Svensk på med en halvvolley, som dock tog i stolpen och ut.

– Vi försökte komma runt på kanterna och slå inlägg, men vi föll in i Arbrås låga tempo och kom liksom inte riktigt igång. Men visst borde vi ha avgjort matchen i andra, säger en dämpad LIF-tränare i Fredrik Hammarlund.

Arbrås tränare Michael Rosén är desto gladare:

– Vi krigade otroligt bra. Jag är skitnöjd med den här kämpainsatsen.

Mer läsning

Annons