Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal har målet klart inför DM-finalen: "Vi vill bli bäst i Hälsingland"

På fredag är det dags för DM-final mellan Ljusdals IF och Iggesunds IK. Två lag som går in med olika målsättningar i finalen. – Vi ser det som en genomkörare inför säsongen, säger Iggesunds tränare Eva Lambertsson.

Annons

Ljusdal ska till slut få ta emot Iggesund hemma på Älvvallen. Matchen som skulle ha spelats i april, men sköts upp då Iggesund inte fick ihop fullt manskap, ska nu avgöras.

Båda lagen avslutade vårsäsongen den 22 juni, men resan mot DM-finalen har sett olika ut. Medan Iggesund har gått via gruppspel och semifinal, så har Ljusdal inte spelat en enda DM-match. Laget var direktkvalificerat till semifinal, där de skulle få möta Mohed – som drog sig ur både serie- och DM-spel. Därmed gick laget direkt till final.

Tomas Wennberg och hans Ljusdal kommer bara spela en DM-match i år - finalen.

– Det är lite lustigt, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg, som menar att det är en viktig match för Ljusdal.

– Vi satte upp två mål inför säsongen. Det första var att vi skulle bli bäst i Hälsingland och det andra var att vi skulle etablera oss i division 1.

Läs mer: Målskytten utbytt - då fick 16-åring göra debut

I Iggesund siktar man inte lika högt.

– Vi ser det som en genomkörare inför säsongen. Naturligtvis kommer vi göra allt för att slå Ljusdal, men det är Hälsinglands bästa lag, så de är favoriter. Inget snack om saken, säger Eva Lambertsson.

Trupperna är relativt intakta. Bortsett från lite småförkylningar i båda lagen är det Wilma Larsson i Ljusdal och Wilma Hellström och Matilda Brink i Iggesund som är borta, på grund av skada.

Eva Lambertsson tror att Iggesund kommer få jobba hårt för att ha en chans mot Ljusdal.

Ljusdal kommer ha hemmafördel och tränare Wennberg hoppas på mycket folk på fredag.

– Det har varit otroligt häftigt. Vi har ett publiksnitt på 425 personer. Det är en härlig känsla att gå ut till match när det är ett intresse. Det är både inspirerande och sätter lite press på oss.

Läs mer: Enkel seger avslutade Iggesunds vår

Sett till matchbild tror Wennberg att Ljusdal kommer få fokusera på att dyrka upp Iggesunds starka försvar, medan Eva Lambertsson tror att Iggesund kommer få jobba "jättehårt".

– Det är Ljusdal som kommer föra spelet. Vi är bra i försvaret, men det är Ljusdal också, säger Lambertsson.

– Det är inget lätt lag att slå hål på, det gäller att vi plockar fram all den kvalitée vi har. Det duger inte att göra något halvhjärtat. Då kan man åka på en förlust och det vill vi inte i en DM-final, säger Wennberg.

Mer läsning

Annons