Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LISTA: De tio hetaste nyförvärven i hälsingefotbollen: "Blivit ett par snäpp vassare i superettan"

Det börjar närma sig fotbollspremiär i Hälsingland. Flera spelare har bytt lag under vintern och räkna med en hel del nya ansikten i startelvorna. Men vilken värvning sticker ut mest? Sportens Fredrik Mix har plockat fram de tio bästa nyförvärven hittills.

Annons

Sören och Cristoffer Ericson.

1. Cristoffer Ericson, Hudiksvalls FF

Ålder: 25 år.

Position: Mittback.

Från: IK Frej.

Efter två säsonger i IK Frej vänder "Våfflan", som han kallas, "hem" till Hudiksvall igen. Sista minuten-värvningen kommer med sin rutin och pondus att betyda mycket för HuFF. Ericson är med sina 196 centimeter en given ledare på planen som blivit ett par snäpp vassare i superettan. Fyller också tomrummet som Mathias Åkerlund lämnar efter sig.

LÄS MER: Cristoffer "Våfflan" Ericson laddar om hemma i Hälsingland

Marcus Olofsson.

2. Marcus Olofsson, Söderhamns FF

Ålder: 33 år.

Position: Mittfältare .

Från: Sandvikens IF.Det har gått många år sedan Olofsson lämnade SFF. Men nu är han tillbaka efter bland annat spel i superettan, IFK Mariehamn i Veikkausliiga i Finland och Sandvikens IF i olika omgångar. Bara med sin proffsiga attityd kommer han att tillföra massor både på och vid sidan av planen.

LÄS MER: Meriterad återvändare till SFF: "Det ska bli väldigt roligt"

Emil Johansson.

3. Emil Johansson, Rengsjö SK

Ålder: 24 år.

Position: Målvakt.

Från: Trönö IK.

Efter ett minst sagt jobbigt halvår kan Emil Johansson spela fotboll igen. Och bara det är en seger i sig. I lördags vaktade han målet under en halvlek i en träningsmatch mot Norrala och utmärkte sig direkt med några fina parader. Och med den förre SFF-målvakten på planen ökar chanserna för ett högst föryngrat Rengsjö att hänga kvar i trean.

LÄS MER: Emil på väg tillbaka efter tunga cancerbeskedet

Victoria Forss.

4. Victoria Forss, Ljusdals IF

Ålder: 18 år.

Position: Mittfältare.

Från: Moheds SK.

Det blev ett bra första år i division 1 för Victoria Forss med nykomlingen Mohed. Denna säsong är det en annan nykomling i ettan som gäller för den snabbe och tekniske kantspringaren till höger. Försäsongen har också sett lovande ut för Ljusdal och inte minst för Forss, som nu siktar på att ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

LÄS MER: Forss lämnar Mohed för nykomlingen: "Tror jag kan få mer utveckling där"

Kion King.

5. Kion King, Hudiksvalls FF

Ålder: 20 år.

Position: Anfallare.

Från: Strands IF.

Han skrev ett tvåårskontrakt med Hudiksvalls FF redan inför förra säsongen, men efter en skadefylld vår gick han tillbaka till Strand på lån. King är en spelare som alltid visar hunger på mål. Det bevisar inte minst 18 mål i division 3 förra året. Konkurrensen om platserna längst fram i laget är tuff. Men King har kapacitet att göra avtryck ändå.

Malin Jonsson.

6) Malin Jonsson, Iggesunds IK

Ålder: 20 år.

Position: Anfallare.

Från: Moheds SK.

Det brukar vara målgaranti när Malin Jonsson spelar. Det har anfallaren bevisat tidigare i Team Hudik och nu senast var hon var en bidragare orsak till att Moheds starka höst i division 1. Om målen fortsätter att ramla in kan det ge en redan spännande trupp i Iggesund ett lyft mot högre höjder i division 2.

LÄS MER: Iggesund plockar in vass målskytt från Mohed

7) Tommy Nordh, Söderhamns FF

Ålder: 27 år.

Position: Back.

Från; Gamla Upsala.

En underskattad spelare som lite i skymundan spelat division 2 och 3-fotboll i Uppsala den senaste fyra säsongerna. En snabb, ettrig och teknisk ytterback av modernt slag som inte tvekar att gå framåt när tillfälle ges. Kommer att stärka SFF:s offensiv.

LÄS MER: SFF värvar ännu en återvändare. "Det ska bli riktigt kul"

Haris Camo.

8) Haris Camo, Hudiksvalls FF

Ålder: 21 år.

Position: Mittfält.

Från: Selånger.

2013 spelade han division 4-fotboll med Iggesund. Sedan följde två år i Sundsvall med Selånger i division 2. Nu är Haris Camo tillbaka i Hälsingland och den hårt jobbande mittfältaren får en viktig roll i det delvis nykomponerade mittfältet i Hudiksvalls FF.

LÄS MER: Hudiksvalls FF värvar mittfältare från seriekonkurrent

Robin Olofsson.

9) Robin Olofsson, Söderhamns FF

Ålder: 28 år.

Position: Mittfältare.

Från: Skadecomback.

Efter 21 långa månader är Robin Olofsson tillbaka på fotbollsplanen igen. Comebacken skedde när Söderhamns FF mötte Strömsberg in en träningsmatch nyligen. Med Olofsson åter i speldugligt skick spetsas konkurrensen ytterligare när SFF får en lojal och löpstark mittfältare som också är användbar på andra platser i laget.

LÄS MER: Lång väntan är över – nu är Robin Olofsson tillbaka : "Fantastisk roligt"

10. Saeed Khemisi, Ljusne/Sandarne

Ålder: 22 år.

Position: Mittfältare.

Från: Klubb i Teheran, Iran.

En riktig joker till slut. De senaste säsongerna har Khemisi spelat klubblagsfortboll i Irans huvudstad Teheran. Nu kommer framför allt Ljusne att ta del av hans tjänster. Khemisi är en löpstark innermittfältare med känslig vänsterfot. Division 4-lagen är därmed förvarnade.

Bubblare: Karin Weinacht, mittfältare Ljusdals IF (från Mohed), Lyle Gifford, mittfältare Strands IF (från USA), Ridwan Beyan, back Hudiksvalls FF (från IFK Timrå), Terje Weijl, mittfältare Norrala (från Thorengruppen), Robin Eliasson, mittback Iggesund (från Strand), Emil Clahr och Andreas Clahr, back Kilafors (från Rengsjö).

Mer läsning

Annons