Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena från Trönö om glädjeyran i Leicester: "Alla pratar som om det är en saga"

När Leicester säkrade sin historiska ligatitel så var det en skräll som gav eko över hela fotbollsvärlden. Lena Guyan från Trönö bor en bit utanför staden – och fick uppleva glädjen på nära håll.

Annons

– Alla pratar om det som om det är en saga, en skräll som är den största i idrottshistorien. De negativa pratar om att de fyra stora inte spelat så bra som vanligt och att det inte skulle kunna hända i Spanien eller Italien. Men man kan inte ta ifrån dem det här, säger Lena, som 39 år gammal är fast rotad på de brittiska öarna.

Leicesters Wes Morgan jublar under helgens möte med Manchester United. Infälld: Lena Guyen.

Efter studier i USA flyttade hon först till Skottland 1999 för att sedan 2006 bo en dryg halvtimme utanför Leicester.

Och att bo i den staden under en fotbollssäsong som vait en enda succé har varit en upplevelse. Trycket och förväntningarna som stigit allt eftersom året gått har inte passerat obemärkt.

- Man har märkt av det här hur stort det här, särskilt mot slutet av säsongen då man fattade att det skulle kunna gå vägen. Det har varit en del skriverier om de som satsade 10 pund i början av säsongen på att de skulle vinna ligan, och nu är rika på det – oddsen var väl 5000 mot 1 på dem. Efter ett tag så försökte spelbolagen köpa ut en del av dem som spelat på serieseger för Leicester. Det är hardcoresupportrarna som satsat, eller nån som druckit för mycket och drömt tidigt på säsongen, säger Lena.

Leicester City fans skriker ut sin glädje efter att Eden Hazard gjort mål mot Tottehman och därmed säkrat ligatiteln åt Leicester.

Håller du också på Leicester?

- Här så är folk väldigt hårda på vilket lag man håller på, man håller på det lag som kommer från där man bor, vi ligger mellan Leicester, Derby och Birmingham och jag följer väl alla lagen så man har koll. Men min pappa har alltid varit Leicesterfans, så när han kommer hit går vi på matcherna.

Till vardags arbetar Lena Guyan för det engelska fortbollförbundet FA där hon för tillfället producerar nya utbildningsvideor för tränarutbildningar. Basen är St. Georges Park där Englands nationella fotbollcenter ligger sedan tre år tillbaka.

Du har ju bott i England/Skottland i 17 år. Är du rotad för alltid?

- Ja, just nu är vi det. Vi har en åttaårig dotter och bra jobb. Men mina föräldrar bor kvar i Trönö så vi är hemma ibland och hälsar på, man kanske får skaffa en sommarstuga där. men Sverige känns alltid som hemma.

I EM som spelas i sommar då? Gäller Sverige även där?

- I EM så håller jag på båda lag när de inte spelar mot varandra, annars är Sverige mitt lag.

Mer läsning

Annons