Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långtidsskadade HuFF-spelaren blir ny tränare i Delsbo: "Jag hoppas kunna krydda med..."

Skadehelvetet tycks aldrig ta slut för Jesper Karlsson. Men när korsbandet återigen har gått sönder så väljer HuFF-spelaren i stället att testa på livet som tränare. – En spännande utmaning, säger 25-åringen om uppdraget med Delsbo.

Annons

Skadehelvetet tycks aldrig ta slut för Hudiksvalls FF:s mittfältare Jesper Karlsson. De senaste åren har handlat om rehabilitering, rehabilitering och ännnu mer rehabilitering.

I höstas gjorde han comeback efter en korsbandsskada, och såg då fram emot 2016 som en nystart på fotbollsplanen. Men så blir det inte.

LÄS MER: Comeback för Jesper Karlsson – en joker under slutspurten

Under försäsongen slog han nämligen upp den gamla knäskadan på nytt – och gjorde i samma veva även illa menisken.

– Korsbandet var trasigt sen i fjol, jag har ju spelat med ett trasigt korsband i ett år. Men nu höll det inte längre. Så nu blir det väl operation och förhoppningsvis comeback 2017, om rehaben går bra. Jag är relativt ung, så än har jag några år kvar på planen. Om jag inte får mersmak på tränarbiten då, säger han och skrattar.

Det blir inget spel med Hudiksvalls FF i år. Korsbandet har återigen gått sönder, och Jesper Karlsson väljer i stället att testa som tränare för Delsbo i division 4.

När det inte blir spel på planen så väljer Jesper Karlsson alltså att testa på en roll vid sidan av densamma. Då som tränare i Delsbo, som under en tid har letat efter en ersättare till Örjan Oscarsson.

LÄS MER: Örjan Oscarsson om beslutet att lämna Delsbo

– Jag blir inte med på fotbollsplanen i år, så då kändes det som en rolig chans att prova på tränarrollen, säger Karlsson.

Det är en roll som han tidigare har funderat kring, men att det skulle bli så tidigt som vid 25 års ålder var kanske inte riktigt det han hade sett framför sig.

– Det är väl klart att man alltid har funderat lite kring att bli tränare, men kanske inte så här tidigt. Jag har mer haft det i bakhuvudet till efter karriären. Men med tanke på att jag har varit skadad de senaste tre åren så känns det som en rolig grej. Och en bra erfarenhet.

På torsdag träffar han spelarna i Delsbo för första gången. Då börjar även hans arbete med att sätta en egen prägel på division 4-laget.

– Man vill väl spela en rolig fotboll såklart och kunna hålla bollen efter backen. Så var jag som spelare, och då vill man ha det som tränare också. Sen får vi ser hur Delsbo spelar i dag, det får jag ta med laget när jag kommer dit. Men jag hoppas kunna krydda med någonting i alla fall, jag har spelat på lite högre nivå i division 2 och division 1, så jag vet väl lite om vad som krävs för att bli en bra fotbollsspelare.

LÄS MER: Därför valde Delsbo att dra sig ur samarbetet med Strand

Vid sin sida får Jesper Karlsson den assisterande tränaren Peter Brolin. Delsbo har även gjort klart med Anders Persson, tidigare ungdomstränare inom föreningen, som ny målvaktstränare för a-laget.

FAKTA Delsbo IF

Tränare: Huvudtränare Jesper Karlsson. och assisterande tränare Peter Brolin.

Fjolårsplacering: 9:a i division 4 – kvalade sig kvar efter seger i dubbelmötet med Enånger.

Nyförvärv: Jesper Karlsson (tränare), HuFF, Ibrahim Shabbar, Abdoul Diallo, Daniel Hessling, Stora Skedvi.

Spelarförluster: Elias Akbal och Filip Paulsson, Strand, Markus Pålsson, slutar, Patric Lindh, Vismarå.

Spelare att hålla koll på: – Det blir många, det. Framförallt anfallsspelet som vi inte hade förra året. "Ibra" (Ibrahim Shabbar) som är forward och Abdoul (Diallo), central spelare, har riktigt bra teknik och snabbhet. Abdoul har ett magisk spelsinne också, säger Delsbos assisterande tränare Peter Brolin.

Tränaren tippar – vilket lag vinner serien: – Jag ser ingen favorit, det kan gå lite hur som helst. Norrala såg ju bra ut, men där verkar det ju vara lite turbulent nu. Ljusne nöter ju alltid på, och är stabila på något sätt, säger Peter Brolin.

Tränaren tippar – vem blir skyttekung i serien: – Anton Camel (Delsbo). Han är en avslutare och målskytt, nu har han det dessutom riktigt bra runt omkring sig.

Mer läsning

Annons