Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvaldrömmen är över för Ljusne

/
  • Johan Elffors har snott bollen av Brynäs Wallace da Silva. Men da Silva och Brynäs vann kvalfajten med 1–0.

Ljusne AIK:s kvaldröm är över.
Hoppet om en spännande sista omgång nästa helg släcktes av gästande Brynäs på Ljusneborg.
Brynäs måltjuv Wallace da Silva knoppade in segermålet redan efter fyra minuters spel.
– Vi gjorde två dåliga beslut vid målet och vi fick uppförsbacke direkt, suckar Ljusnes duktiga mittbacksveteran Johan Elffors.

Annons

Efter den inledande kvalförlusten förra helgen med 1–3 mot Vansbro var Ljusne tvunget att vinna hemma mot Brynäs för att hålla hoppet om spel i division 3 vid liv.

Men precis som Johan Elffors konstaterar blev det motlut direkt för Ljusne.

Duktiga teknikern Omar Guidji, som tvingades utgå i slutet av den första halvleken sedan han olyckligt landat på armbågen och brutit den, snurrade bort Ljusnes försvar på högerkanten och fick in bollen till Wallace da Silva.

Och erkänt vassa huvudspelaren och målskytten da Silva kom upp högst och placerade in bollen bakom Big Pophruk i Ljusnemålet.

– Vi var för passiva, både vid inlägget och när han fick nicka in bollen. Så det var ju synd med en sådan uppförsbacke direkt, säger Johan Elffors som i den andra halvleken hade Ljusnes bästa läge att kvittera.

– Ja, det var ju för jäkligt. Bollen gick alldeles utanför stolproten, säger Elffors vars skarvnick var så nära att ge Ljusne fortsatt hopp med en kvittering.

Men närmare än så kom inte Ljusne som hade svårt at skapa de riktigt heta lägena framför Brynäs målvakt David Lagerström.

– Vi strider och fajtas bra och vi har inte skämt ut oss i någon av de två kvalmatcherna. Nu får vi istället sikta in på att avsluta snyggt, konstaterar Johan Elffors inför lördagens avslutande kvalmatch borta mot Skutskär.

Matchen mellan Skutskär och Vansbro slutade 1–1.

Mer läsning

Annons