Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryss bland tuvor på Sävstaås

/
  • Så nära, och långt borta, var Hudiktvåan ett segermål på Sävstaås. I slutminuten tar Bollnäs mittback Rezan Yalcin hellre ett rött kort än släpper fram Jocke Svensk till ett friläge.

Hemmapremiären på tuviga Sävstaås blev ingen höjdare.
Bollnäs hade lika svårt att hantera underlaget som att hitta luckor i Hudiktvåans låga och täta försvar.
Matchen slutade 1–1 sedan Alen Bahonjic nickat in Bollnäs kvittering i slutminuterna.

Annons

Det var uppenbart att flytten från konstgräset på Solrosen till en vårknagglig matta på Sävstaås hade en negativ effekt på de unga Giffarnas normalt så fina passningsspel.

Lika tydligt som att gästerna valde en defensiv grundposition, och satsade på snabba spelvändningar.

Och det var också en taktik som gav Hudik fler heta chanser sett över 90 minuter. De bästa hade toppen Jocke Svensk, som också gjorde första målet på en behärskad lobb efter halvtimmen spelad.

Bollnäs hade mest boll, parkerade långa stunder på offensiv planhalva med hade väldigt svårt att skaka om Hudiks starka försvarslinje.

Det dröjde ända till 88:e minuten innan mittbacken Alen Bahonjic, då uppflyttad i sin gamla forwardsroll, kunde utnyttja ett av få rejäla lägen och nicka in kvitteringen.

– Vi slog bort för många passningar och nog tror jag vi led mest av underlaget. Men vi måste också bli betydligt hetare och vara mer på hugget i sista tredjedelen, summerade tränare Lasse Nyström, som var nöjd med kampmoralen och en poäng, åtminstone.

För Hudiktränaren Jonas Höglund smakade poängen lite surare.

– Jo, särskilt som jag tycker vi förtjänade att vinna. Nu fick de lite tryck och tillfälligheter som ger ett mål. Men hela första halvlek följde vi planen perfekt.

Samtidigt ger Höglund sig själv lite underkänt för en väl utpräglad defensiv attityd.

– Jag trodde Bollnäs skulle dominera mycket mer, och valde därför ett lågt utgångsläge. Nu kanske det blev lite väl lågt...

Mer läsning

Annons