Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Vilka hjältar – det finns inga ord som beskriver vad damlandslaget precis har gjort

I kväll tror jag alla var fans av det svenska damlandslaget i fotboll.
Jag önskar att de alltid var det.

Annons

För vilken kämpaglöd de bjuder på och vilka hjältar de är, Schelin och brudarna. Jag kan inte ljuga. Brasilien styrde spelet under alla spelminuter – men när det gällde som mest i straffläggningen var Sverige iskallt.

Hedvig Lindahl var suverän i målet, liksom det hela svenska laget var suveränt. Vilka hjältar!

Jag tror inte att det finns några ord som kan beskriva vad det svenska damlandslaget precis har gjort. OS är det största för damfotboll och det här är det största svensk damfotboll varit med om. Jag hoppas att det skulle gå så här i kväll, speciellt efter bragden tidigare under mästerskapet. Men samtidigt vågades jag inte tro det.

Brasilien är ett av världens bästa lag och att Sverige skulle slå ut det kändes inte riktigt troligt. Men i kväll visade det svenska laget att det också är bland de bästa i världen. Och som Hedvig Lindahl frälste Sverige. Jag måste hylla henne lite till. Jag tror inte att det går att göra tillräckligt efter den här insatsen.

Alla spelarna gjorde ett högklassigt jobb, men att vara så iskall och kunna prestera när det verkligen gäller – två straffläggningar i rad. Ja, det är det nog inte många som klarar. Brasiliens målvakt klarade det lite sämre. Sverige är i en OS-final i fotboll. Vi låter det sjunka in lite. Och vi suger på den här karamellen extra länge. Det hoppas jag att hela den svenska truppen gör, för det är den värd. Jag vet vad jag kommer göra på fredag kväll.

Jag kommer heja fram damerna till ett OS-guld. Det där guldet vi saknar bland alla silver Sverige har kammat hem under de här Olympiska spelen. Efter i kväll är inget omöjligt. Det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan planen. Sverige lyckas imponera och klara vilket motstånd som helst.

Läs också: Nytt straffdrama för Sverige – OS-final väntar

Sverige spelar OS-final på fredag.

Mer läsning

Annons