Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot förbundet och Westlund

/

Får en domarbas träna ett lag i distriktets högsta serie? Det är frågan som ställs bland vissa i domarkåren. Under veckan har det kommit till Sportens kännedom att Kjell Westlund situation, aktiv i Bollnäs herrlag och ordförande för domarkommittén, inte uppskattas av vissa. Kritikerna menar att han kan påverka domarna.
– Det är låg nivå och omdömeslöst att påstå något sådant, säger Kjell Westlund.

Annons

Under sommaruppehållet var det rörigt i Bollnäs herrlag och laget stod utan en fullständig tränarstab. Kjell Westlund kom då in i bilden som målvaktstränare bakom huvudtränaren Lasse Nyström.

Bollnäs spelar i division fyra som är den högsta serien som administreras av Hälsingland. Division tre och uppåt tillhör Svenska Fotbollförbundet.

Att vara målvaktstränare är inte Westlunds enda uppdrag inom Fotbollshälsingland, han är också ordförande i domarkommittén och därmed sitter han också i förbundets styrelse.

Westlunds dubbla uppdrag har skapat snack och missnöje bland vissa i domarkåren och seriens tränare och man ställer sig frågan, hur kan detta få vara möjligt?

– För att vara med i styrelsen så måste man vara medlem i en förening och sedan finns det inget regelverk som säger att man inte får delta aktivt i den föreningen eller ha andra uppdrag. Så länge man skiljer på sina roller så ser jag inget problem i det, säger Bengt Thyrsson, ordförande Hälsinglands fotbollsförbund.

– Det är inte alls ovanligt att styrelsemedlemmar har uppdrag i föreningar, säger Kjell Westlund och menar att det snarare är positivt än negativt.

– Vi ska hjälpa varandra och skulle man inte få vara aktiv i föreningarna skulle vi komma alldeles för långt bort från fotbollen i styrelsen och det är inte alls bra. Dessutom har vi i Bollnäs fått beröm de senaste matcherna för att spelarna har varit lugnare och schysstare på planen och det kanske har något med att jag finns med i bilen, säger han.

Mer läsning

Annons