Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kosovare Asllani petad ur OS-kvaltruppen

/

När fotbollslandslaget ska säkra en OS-plats kan det bli utan Kosovare Asllani.
Den offensiva stjärnan är petad. I alla fall tills vidare.
– Vi får se om hon blir en av dem som vi plockar ut till slut, säger förbundskaptenen Pia Sundhage, som lämnat två platser öppna.
Inte heller Jenny Hjohlman från Viksjöfors fick en plats i truppen.

Annons

23 spelare ska ingå i den trupp Sverige skickar till OS-kvalet i Rotterdam 2–9 mars, men Pia Sundhage hade bara 21 namn att presentera.

Ytterligare två spelare ska tas ut senare. Anledningen är att flera av spelarna är mitt uppe i försäsongen, och en del dessutom småskadade.

– Vi behöver ta ut spelare som är på gång, och vi vill se lite mer innan vi tar ut de två plaster som är kvar, säger Sundhage.

Anfallsstjärnan Kosovare Asllani är det mest meriterade namnet som saknas. Den förra Paris SG-spelaren var tidigare i vinter klubblös innan hon skrev på för Manchester City.

– Vi tycker att vi har bättre spelare just nu. Jag var och såg Manchester City mot Rosengård, hon spelade 45 min och hade en känning i låret. Hon behöver mer tid. Hon behöver lugn och ro. Så får vi se om hon blir en av dem som vi plockar ut till slut.

I dagsläget är tre målvakter, sju backar och elva offensiva spelare uttagna. Sundhage väntas komplettera med en back och en forward,

– Definitivt en back till, vi kan inte åka med sju backar.

Förutom hemmanationen Nederländerna väntar Norge och Schweiz för svenskorna. Bara vinnaren får åka till Brasilien i sommar.

Läs också: Hjohlman med i Sundhages trupp – stjärnan Asllani petad

Umeåspelaren Jenny Hjohlman, som kommer från Viksjöfors, var med i truppen i genrepet mot Skottland i januari. (TT/Sporten)

Mer läsning

Annons