Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompakt Ljusne slog Stugsund

Kompakt och tätt försvarsspel. Och en effektiv George Bcheri.
Där har ni Ljusnes segerrecept mot Stugsund.
– Vi har inte mycket boll men ligger rätt och spelar tätt, säger Ljusnes mittback Johan Elffors efter 1–0-triumfen.

Annons

Det är inte vackert alla gånger, men ack så effektivt. I kommunderbyt mot Stugsund visade Ljusne varför laget släppt in minst mål i hälsingefyran. Lagets centrallinje imponerar match efter match och sliter enormt. Mittbacksparet Johan Elffors och Martin Bergenholtz släpper ingenting förbi sig och har blivit riktigt samspelta under de senaste två säsongerna.

– Det fungerar riktigt bra mellan mig och Martin. Vi vet var vi har varandra och pratar ständigt för att hjälpa den andra, säger Johan Elffors.

Framför backduon finns mittfältaren Marcus Bergenholtz, nyttig bollvinnare och stark i luftrummet. Tillsammans bildar de en trio som Stugsund bara lyckades ta sig förbi en gång på 90 minuter.

Efter att George Bcheri gett Ljusne ledningenefter dryga halvtimmens spel sjönk hemmalaget tillbaka och spelade på resultatet. Stugsund hade mycket boll men kom ingenstans. Ett friläge för Emil Nordqvist var det närmaste man kom en kvittering, men då svarade Big Phopruk för en bra räddning.

– Vi är inte det bollskickligaste laget och då gäller det att spela smart och kompakt. Vi är väldigt starka defensivt och självklart måste vi utnyttja det. Det är en riktig laginsats i dag, säger Elffors och fortsätter.

– Men samtidigt måste vi bli vassare framåt. Femton mål på elva matcher är lite väl lite.

I och med segern hakar Ljusne på i toppen, medan Stugsund får en lite brantare backe att klättra uppför när höstsäsongen drar igång.

– Det är en jämn serie där alla verkar slå alla, så visst har vi chansen. Så länge vi håller nollan är det bra men vi måste börja producera framåt också, säger Johan Elffors.

En som inte alls var nöjd med sitt lags insats var Stugsundstränaren Dennis Ohlsson.

– Patetiskt dåligt. Vi är inte värda någon poäng här, vi måste vara förberedda på att lag kan spela så här mot oss och då kunna utnyttja det. Men det gör vi inte, Ljusne vinner rättvist.

Mer läsning

Annons