Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbar i rödvit symbios

/

Stugsunds IK har spelare som kan behöva speltid, Sandarne SIF har lag som kan behöva spelare.

De två klubbarna är överens om ett samarbete som ska gynna båda parter.

– Jag ser bara fördelar, säger Sandarnetränaren Patrik Törnros.

Annons

Stugsunds samarbete med Söderhamns FF sprack. Då blickade division 4-klubben längre åt kusten. Där finns division 5-laget i Sandarne SIF i en klubb som gärna blir ny samarbetspartner till SIK.

På onsdagen hade klubbarnas a-lagstränare ett möte där de gjorde klart vad som ska gälla. I stora drag innebär det kommande avtalet att Stugsund kan sända spelare som får tunt med speltid till Sandarne. Den senare klubben har i sin tur två lag anmälda, i division 5 och ett nyväckt andralag i division 7 (möjligen division 6), och det är i det senare det kan finnas plats. Det är alltså inte aktuellt att Sandarne sänder spelare uppåt.

– Vi tar emot spelare när vi behöver, säger Patrik Törnros, tränare i Sandarne.

Ett schyst villkor, tycker Dennis Ohlsson, tränare i Stugsund.

– Har de fullt med folk så har de. Det förstår jag, jag har själv varit i den sitsen, säger Ohlsson.

En win-win situation vad det verkar.

Ett lag fylls på vid behov – spelare får matchtid vid behov och om det finns plats.

Törnros står med en trupp som innehåller drygt 30 spelare och bedömer att a-laget är fyllt medan andralaget kan behöva påfyllning. Laget kan räkna in sju nyförvärv inför nästa säsong. Det senaste, Pär Edqvist från Ljusne, blev klar i dagarna.

– Det ser bättre ut än på väldigt länge, säger Patrik Törnros.

Dennis Ohlsson i Stugsund kan å sin sida konstatera att truppen är bra med tunn. Lite av bredden försvann då många pojkallsvenska spelare lämnade i sprickorna av det spruckna samarbetet med SFF. Strax före jul finns 16 utespelare inräknade, några av dem kan komma att dra på sig en rödvit-randig tröja i sommar.

– Mer än så kan vi inte erbjuda. Sjuan kanske inte är det mest utvecklande, men det blir i all fall speltid. Det blir en jäkla skillnad när man kan erbjuda det, säger Dennis Ohlsson.

Mer läsning

Annons