Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors damer vann i premiären

/
  • Det bjöds på riktigt bra fotboll när Kilafors–Ljusne möttes på Solrosens konstgräs. Kilafors vann med 3–0 efter mål av Pia Jonsson 2 och Amanda Waltersson Lundvall .

Det blev seger direkt för Kilafors damer när de för fösta gången den här säsongen spelade på stor plan.
På Solrosens konstgräs vann Kilafors med 3–0 (1–0) över Ljusne.

Annons

Det blev en riktigt bra fotbollsmatch, speciellt med tanke på att dt här var första matchen på stor plan för båda lagen.

– Jag är otroligt nöjd med både spelet och tjejerna, sade Kilafors tränare Anders Modd efter matchen.

Kilafors började starkast och förde också spelet under den första kvarten där också tjejerna kunde göra säsongens första mål.

På matchens första hörna satte Amanda Waltersson Lundvall till pannan och nickade in 1–0 för Kilafors.

Efter målet jämnade spelet ut sig och Ljusne kom mer och mervin i matchen. Ändå var det Kilafors som hade kontroll på matchen.

Ljusne flyttade upp sina lagdelar men kom aldrig fram i några farligheter.

I den andra halvleken tog också Kilafors kommandot från start men Ljusne kom mer och mer in i matchen och kunde också skapa några vassa chanser.

Men det var Kilafors som gjorde målen. 2–0 och 3–0 var två läckerheter av måltjuven Pia Jonsson. Speciellt 2–0 där hon iskallt rullade in bollen vid bortre stolpen förbi en chanslös Ljusnekeeper.

– Vi rullade bra i dag. Tjejerna höll sina positioner och det här såg riktigt bra ut. Det här var första gången vi spelade på stor plan och vi gjorde det riktigt bra, sade en nöjd Anders Modd.

Mer läsning

Annons